Paul Brummell: Sunt 6.000-7000 de studenţi în Marea Britanie. Nu pot spune ce condiţii vor fi după Brexit

Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, a declarat, vineri, la Alba Iulia, că în prezent în universităţile britanice învaţă 6.000 – 7.000 de studenţi români, susţinând că nu ştie care vor fi condiţiile după ieşirea ţării din Uniunea Europeană, însă a precizat că pentru acest an condiţiile rămân la fel ca înainte de referendumul pentru Brexit.

27 ian. 2017, 19:33
Paul Brummell: Sunt 6.000-7000 de studenţi în Marea Britanie. Nu pot spune ce condiţii vor fi după Brexit

Paul Brummell a spus că, în prezent, situaţia este neschimbată în Marea Britanie în ceea ce priveşte accesul studenţilor români la sistemul de învăţământ britanic.

El a adăugat că studenţii români pot intra la universităţile din Marea Britanie în acest an după aceleaşi criterii ca şi înainte de 23 iunie, data referendumului prin care s-a decis ieşirea ţării din Uniunea Europeană, informează news.ro.

”Situaţia acum este neschimbată. Deci studenţi din România pot intra în universităţi din Marea Britanie în toamna acestui an în aceleaşi condiţii ca înainte de 23 iunie (n.r. – data referendumului prin care s-a decis ieşirea ţării din Uniunea Europeană), dar bineînţeles o să fie o negociere privind Brexit şi ceea ce înseamnă. Nu ştiu care o să fie rezultatul negocierilor, nu pot să spun într-un mod concret care o să fie condiţiile noi pentru studenţii români care vor să studieze în Marea Britanie după Brexit, dar pot să spun că am vorbit cu mulţi universitari britanici şi pentru ei studenţii români sunt studenţi buni, au rezultate foarte bune”, a spus ambasadorul, informează news.ro.

Citeşte şi Efectul „Brexit”: Personalul infirmier european din Marea Britanie a scăzut dramatic

El a adăugat că în prezent sunt 6.000 – 7.000 de studenţi români care studiază în Marea Britanie cu rezultate foarte bune.

”Sunt 6.000 – 7.000 de studenţi români care studiază acum în universităţi din Marea Britanie, cu rezultate foarte bune, şi intenţiile universităţilor din Marea Britanie este să rămână universităţi internaţionale. (…) Patru din top zece universităţi sunt la noi, Oxford, Cambridge, University College London şi Imperium College London. Nu este altă ţară din UE niciunde cu patru universităţi de top 10. Sunt în astfel de poziţii pentru că sunt universităţi internaţionale, pentru că atrag cei mai buni profesori şi cei mai buni studenţi din toate colţurile lumii. Şi rămân la fel după ieşirea noastră din UE, deci sunt sigur că o soluţie o să fie găsită prin care să rămână posibilitatea pentru cei mai buni studenţi români să studieze la noi, pentru că noi vrem asta”, a mai spus Paul Brummell.