Paul Georgescu îl provoacă pe Avram Iancu să înoate 100 km în mare! „Am vrut să îmi iau o noapte cazare până vii tu, dar m-am răzgândit, îmi iau un city break până termini!”

Paul Georgescu, campionul mondial la înot în ape înghețate şi deținător a numeroase recorduri în ape libere, fiind primul român care a primit distincția Original Triple Crown, l-a provocat pe Avram Iancu să înoate 100 de km în Marea Meagră.

11 sept. 2023, 18:54
Paul Georgescu îl provoacă pe Avram Iancu să înoate 100 km în mare! „Am vrut să îmi iau o noapte cazare până vii tu, dar m-am răzgândit, îmi iau un city break până termini!”
Paul Georgescu îl provoacă pe Avram Iancu să înoate 100 km în mare! "Am vrut să îmi iau o noapte cazare până vii tu, dar m-am răzgândit, îmi iau un city break până termini!"

Paul Georgescu îl provoacă pe Avram Iancu să înoate 100 km în mare! Campionul mondial la înot în ape înghețate, Paul Georgescu, este deținător a numeroase recorduri în ape libere, fiind primul român care a primit distincția „Original Triple Crown”. Distincția este acordată înotătorilor care reușesc să traverseze Enghlish Channel, North Channel și Bristol Channel. Acesta l-a provocat în cadrul podcast-ului Business Philosophy pe Avram Iancu să înoate 100 de km în Marea Meagră, scrie sportm.ro.

Citeşte şi: EXCLUSIV Secretul performanţelor lui Paul Georgescu, campion mondial la înot în ape îngheţate: „Mă trezeam la ora 6 să merg la bazin, la 9 eram la serviciu!”. Este primul român desemnat „Omul Anului”

„Mă, băiatule, dacă tot vrei să mă spulberi, hai să concurăm. În mare, nu vreau într-un lac mic, la 1 km depărtare de mal, pe o distanță de 100 km. Arată că ești cel mai rezistent. De la Gura Portiței până în Portul Mangalia și aduc observator din Canalul Mânecii. Să vedem care e cel mai rezistent. Am vrut să îmi iau o noapte cazare până vii tu, dar m-am răzgândit, imi iau un city break până termini”, a declarat Paul Georgescu.

Paul Georgescu a devenit primul român care reușeste să traverseze ruta istorică a Canalului Bristol și care își trece în palmares un titlul Original Triple Crown.

Traversările lui Paul Georgescu din cadrul Original Triple Crown:

  • 14 septembrie 2016: English Channel ( Anglia – Franta) , 13 ore si 26 de minute;
  • 25 august 2022: North Channel ( Irlanda de Nord – Scotia), 11 ore si 7 minute;
  • 24 iulie 2023: Bristol Channel (Tara Galilor – Anglia), 10 ore 55 de minute.

La rândul său, Avram iancu suţine pe blog-ul său că este primul român care traversează Canalul Mânecii fără costum de protecție (2016), care a înotat un fluviu fără costum de protecție în 89 de zile (2017), fără nicio zi de pauză, înotând toată Dunărea de la izvoare la vărsare, şi deținătorul recordului național de anduranță la înot după durata de timp al înotului: a înotat 36 de ore și 29 de minute fără întrerupere, 103,8 km , între Pojejena și Porțile de Fier (2020).