Pauza de cafea se scade din timpul de lucru

Publicat: Miercuri, 12 Februarie 2020 22:05 // Actualizat: Miercuri, 12 Februarie 2020 22:05 // Sursa: romaniatv.net

Dacă îți bei cafeaua la birou, îți scade salariul. Se întâmplă în Spania, unde Justiția le dă dreptate firmelor care scad pauza de cafea din orarul de munca al angajaților. Tribunalul Audiența Națională a Spaniei a stabilit că aceștia pot fi obligați să ponteze toate pauzele pe care le fac în timpul zilei.

Codul muncii se aplică diferit de la o ţară la alta. Sentința dictată de Audiența Națională pune capăt unui proces inițiat de un sindicat din cadrul unei companii energetice spaniole, care a denunțat modificarea contractului colectiv de munca în detrimentul angajaților.

Colegii vorbăreţi, telefoanele şi şedinţele lungi şi dese ne mănâncă cel puţin 2 ore pe zi

Pauza de cafea de la ora 11 dimineața este o tradiție respectată de majoritatea patronilor din Spania, care le permit angajaților să părăsească locul de muncă pentru micul dejun. Orarul de muncă pentru foarte mulți angajați începe la 9 sau 10 dimineață, la prânz fac o pauză de câteva ore și majoritatea ajung acasă în jurul orei 18.

Tribunalul Audiența Națională a recunoscut și dreptul companiei de a nu lua în calcul orele extra care nu au fost autorizate în prealabil de conducere.

Sindicatele pot ataca aceasta sentință la Curtea Supremă care va avea ultimul cuvânt.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cafea cafea birou Codul Muncii pauza cafea
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8297
RON
31 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H