Pavel Năstase, ministrul Educaţiei: Suntem la coada clasamentului la evaluările internaţionale

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat, marţi, că România se află în coada clasamentelor competiţiilor internaţionale, apreciind că este necesară motivarea tinerilor pentru a putea obţine performanţe în astfel de evaluări educaţionale. Pavel Năstase a precizat că, spre exemplu, la testarea PISA, elevii din Albania au primit cinci dolari pentru a rămâne în sală până la sfârşitul testului.

02 mai 2017, 12:45
Pavel Năstase, ministrul Educaţiei: Suntem la coada clasamentului la evaluările internaţionale

„Avem, în zona învăţământului preuniversitar, evaluări internaţionale care ne poziţionează pe locuri mai la coada clasamentului şi nu cred că este tocmai potrivit, pentru că avem tineri talentaţi, bine pregătiţi. Avem tineri foarte talentaţi, avem în corpul profesional oameni foarte bine pregătiţi”, a spus ministrul Educaţiei, la o dezbatere privind politicile pentru tineret.

Pavel Năstase a spus că, spre exemplu, la testarea PISA, desfăşurată la nivel internaţional, în Albania, elevii au primit cinci dolari pentru a fi motivaţi să rămână până la finalul testului.

„Această testare PISA este foarte mult discutată. Cineva îmi spunea, zilele trecute, un exemplu care m-a pus pe gânduri, cum putem să motivăm. Albanezii sunt, ca şi nivel, în această evaluare PISA, undeva mai sus în clasament. Şi cineva îmi spunea, din experienţa din Albania, că fiecare elev a primit cinci dolari ca să rămână în sală şi să răspundă până la capăt la testul respectiv. Englezii au avut altă abordare. Pe primul loc în testele PISA se află Singapore. Englezii nici ei nu sunt foarte bine pregătiţi. Şi atunci au invitat 60 de profesori din Singapore în Anglia să pregătească lotul pentru această testare PISA”, a declarat ministrul, precizând că şi România ar putea avea o abordare asemănătoare în ceea ce priveşte motivarea elevilor pentru ca aceştia să aibă performanţe.

Ministerul Tineretului şi Sportului a organizat, marţi, de Ziua Tineretului, o întâlnire în Parcul Tei la care au participat miniştrii Turismului, Educaţiei, Sănătăţii, Comunicaţiilor, Culturii, Românilor de Pretutindeni şi mai multe ONG-uri de tineret. Temele discuţiei au vizat politicile pentru tineret şi o mai mare implicare a tinerilor în luarea deciziilor care îi privesc.


loading...
Partenerii noștri