Paza de Coastă elenă, acuzată că SCUFUNDĂ bărcile cu IMIGRANŢI VIDEO

Grecia se află în centrul unui scandal, fiind bănuită de organizaţiile pentru Drepturile Omului că ar scufunda intenţionat bărci cu imigranţi clandestini, pentru ca aceştia să nu mai ajungă pe continentul european.

26 aug. 2015, 08:46
Paza de Coastă elenă, acuzată că SCUFUNDĂ bărcile cu IMIGRANŢI VIDEO

Una dintre cele mai cunoscute organizaţii pentru drepturile omului din lume, Amnesty International, susţine că Grecia scufundă în mod regulat bărcile cu imigranţi, pentru a-i împiedica să ajungă pe teritoriul său.

Potrivit ONG-ului, care a discutat cu numeroşi refugiaţi, ofiţerii Pazei de Coastă elene îi jefuiesc pe imigranţii pe care ar trebui să îi salveze din Mediterana, apoi le găuresc ambarcaţiunile deja şubrede şi îi abandonează în mijlocul mării.

Citeşte şi România, în PERICOL. Valul de imigranţi din Europa ameninţă ţara noastră GALERIE FOTO

Guvernul de la Atena a negat acuzaţiile.

Potrivit ONU, circa 3.000 de refugiaţi trec zilnic din Grecia în Macedonia, de unde au cale liberă către Uniunea Europeană. Majoritatea aleg să meargă în Ungaria şi de acolo în vestul sau nordul Europei, în căutarea unei vieţi mai bune. De la începutul anului, în Ungaria au intrat ilegal cel puţin 80.000 de imigranţi. Dintre aceştia, peste 2.000 au trecut graniţa numai luni, un număr record.

Guvernul de la Budapesta cere mai mulţi bani blocului comunitar, în timp ce Uniunea Europeană vrea să creeze aici un centru special de primire. Ideea nu e agreată de politicieni, îngroziţi că o gară principală din Budapesta a devenit deja, peste noapte, haltă pentru refugiaţi.

În faţa valului de imigranţi, Bulgaria a trimis blindate la patru puncte de frontieră cu Macedonia şi a anunţat că va desfăşura o serie de exerciţii militare pentru a sprijini poliția de frontieră.