PDL, bilanţ devastator după 45 de zile de migraţie: Partidul lui Vasile Blaga a PIERDUT toţi primarii la Buzău

Ordonanța 55/2014, care a permis aleșilor locali ca, timp de 45 de zile, să-și poată părăsi partidele pe listele cărora au fost aleși pe 10 iunie 2014  fără a risca pierderea funcției, și ale cărei efecte au încetat joi seara, a făcut ravagii în partidele de opoziție din județul Buzău, scrie opiniabuzau.ro.

17 oct. 2014, 09:25
PDL, bilanţ devastator după 45 de zile de migraţie: Partidul lui Vasile Blaga a PIERDUT toţi primarii la Buzău

Într-o lună și jumătate de la intrarea în vigoare a ordonanței migrației politice, Partidul Național Liberal a pierdut un număr de 19 primari (din 27, rămânând, în acest moment, cu opt), în timp ce Partidul Democrat Liberal i-a pierdut pe toți cei 12.

La ultimele alegeri locale, PDL și-a adjudecat 14 mandate de primar, doi dintre aceștia, Dumitru Constantin, din Mărăcineni, și Nicolae Curelea, din Calvini, fiind excluși din partid înaintea emiterii Ordonanței 55/2014.

Transferuri la Argeş: Peste 100 de aleşi locali, inclusiv 16 primari şi nouă viceprimari, au trecut la PSD

Dintre cei 31 de primari plecați de la PNL și PDL, 28 s-au înscris în Partidul Social Democrat, iar trei – Marian Mușat (ex-PNL, Valea Salciei), Georgian Calotă și Frusina Ghinea (ex-PDL, Balta Albă, respectiv Movila Banului) – au rămas independenți. Astfel, PSD are, în acest moment, 76 de primari din 87.

Prim-vicepreședintele organizației județene a Partidului Democrat Liberal, Raul Florescu, a declarat, joi, că PDL Buzău nu a fost luat pe nepregătite de aceste dezertări.

„Este o situație despre care știam încă de acum două săptămâni, iar organizația a fost pregătită pentru acest lucru. La alcătuirea echipelor de campanie nu a fost luată în calcul niciuna dintre persoanele care au plecat, nici dintre primari și nici dintre consilierii locali sau județeni. Plecarea primarilor din partid nu înseamnă nicidecum desființarea organizațiilor din comunele respective, ba chiar a dus la întărirea acestora„, a spus Florescu.

Peste 20 de primari PDL şi PNL din Neamţ au trecut la PSD