PDL caută sprijin la PPDD şi UDMR pentru o MOŢIUNE DE CENZURĂ împotriva Guvernului

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a declarat că PDL va încerca să depună o moţiune de cenzură în legătură cu Legea despăgubirilor dacă toate partidele de opoziţie vor agreea acest lucru, menţionând că este vorba despre "o decizie în lucru", informează Mediafax.

14 apr. 2013, 12:39
PDL caută sprijin la PPDD şi UDMR pentru o MOŢIUNE DE CENZURĂ împotriva Guvernului

„Vom încerca un parteneriat, pentru că această lege a retrocedării este una complicată, care amână retrocedarea şi nu rezolvă problema (…) Este vorba despre o potenţială moţiune de cenzură dacă toate partidele de opoziţie agrează argumentele noastre. Este o decizie în lucru”, a precizat Andreea Paul.

Ea a răspuns astfel la o întrebare referitoare la asumarea răspunderii Guvernului pe Legea retrocedării.

Proiectul de lege privind despăgubirile pentru imobile naţionalizate, pentru care Guvernul îşi va angaja răspunderea miercuri, stabileşte că foştii proprietari ai caselor naţionalizate care nu pot fi despăgubiţi în natură vor primi puncte în valoare nominală de un leu, raportat la valoarea casei, cu care vor putea achiziţiona prin licitaţie alte imobile sau le vor preschimba în bani, dar după 2017, în limita a 14% pe an din suma punctelor.

Potrivit Constituţiei, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

„Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată”, se arată în Constituţie.