PDL critică Guvernul Ponta II. Vasile Blaga: Propuneţi un colos cu 28 de tentacule

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, în plenul reunit al Parlamentului, că PDL respectă votul românilor, dar nu va susţine "o guvernare născută din manipulare, minciună şi ipocrizie".

21 dec. 2012, 16:21
PDL critică Guvernul Ponta II. Vasile Blaga: Propuneţi un colos cu 28 de tentacule

„Nu văd niciun motiv pentru a susţine Guvernul Ponta II”, a adăugat Blaga.

El a mai arătat că PDL şi-a exprimat îndoiala în legătură cu competenţa şi integritatea unor membri ai Guvernului, iar „temerile PDL s-au adeverit cu vârf şi îndesat”.”Ne şochează că astăzi acest prim-ministru vine cu mai mulţi oameni cu probleme de integritate şi ne cere din nou votul de încredere”, a adăugat senatorul PDL.

El a afirmat că prioritatea zero a guvernării USL a devenit nerespectarea legii şi că a reuşit o mare performanţă, aceea de a sta 7 luni la guvernare fără să guverneze „nicio clipă”.

Promiteaţi un guvern suplu, iar acum propuneţi un colos cu 28 de tentacule. Sunteţi europeanul convins sau cel care ataca şefii guvernelor europene. Aţi reuşit să staţi 7 luni la guvernare în care nu aţi guvernat nicio clipă. Vă asigur că PDL vă va aminti la tot pasul de promisiunile făcute la tot pasul. Vom relua din promisiunile voastre şi le vom susţine ca amendamente la bugetul de stat, să vedem dacă vă veţi asuma aceste promisiuni”, a spus Blaga.

Preşedintele PDL a mai arătat că democrat-liberalii vor rămâne în opoziţie şi vor face o opoziţie constructivă, vor susţine calea europeană, euroatlantică, aderarea în spaţiul Schengen.

„Când în sfîrşit Guvernul se va ocupa de guvernare, PDL va participa la discuţiile vizând revizuirea Constituţiei, reorganizarea administrativ-teritorială, stabilirea Codului electoral”, a mai spus Blaga.