PDL e dispus să discute cu Opoziţia un nou proiect de lege a Sănătăţii

Sever Voinescu, purtător de cuvânt al PDL, a anunţat că democrat-liberalii invită Opoziţia la un dialog pe o nouă lege a sistemului sanitar, fără să ţină ca actualul proiect să constituie baza de discuţie. PDL insistă însă asupra faptului că este necesară o schimbare radicală în sistem, Voinescu invitând presa să vizioneze filmul "Moartea domnului Lăzărescu" ca argument în favoarea reformei.

14 ian. 2012, 16:06
PDL e dispus să discute cu Opoziţia un nou proiect de lege a Sănătăţii

Într-o declaraţie susţinut sâmbătă, Voinescu a afirmat că insatisfacţia românilor faţă de sistemul sanitar este justificată, fiind nevoie de o schimbare.

PDL consideră ca o datorie firească reluarea întregului proces de elaborare a unei legi a sănătăţii şi nu ţine neapărat ca proiectul retras să fie baza acestui nou efort legislativ„, a declarat vicepreşedintele PDL adăugând că nu există nicio comisie la nivelul partidului care să elaboreze o nouă lege a sănătăţii

Pe de altă parte, Voinescu susţine că opoziţia a criticat în mod nejustificat legea retrasă. „Credem că este incorect să se atribuie proiectului de lege opţiuni pe care nu le avea: privatizarea spitalelor şi desfiinţarea sistemului de urgenţă. Cei împotriva privatizării spitalelor şi desfiinţării SMURD trebuie să ştie că PDL a avut aceeaşi opţiune de la început„, a afirmat Voinescu.

Democrat-liberalii speră ca discuţiile legate de viitorul proiect să nu conducă din nou la tensiuni sociale. „PDL este interesat de orice propunere de dialog de la celalte partide şi speră că, de această dată, propunerile sunt serioase şi nu menite să escaladeze tensiunile sociale„, a spus pedelistul.

În încheiere, vă invit să revedeţi în acest sfârşit de săptămână filmul lui Cristi Puiu, ‘Moartea domnului Lăzărescu’ „, a conchis Sever Voinescu.