PDL îşi propune modificarea Legii Avocatului Poporului

Liderul  PDL, Vasile Blaga, a declarat luni, că democrat-liberalii vor iniţia un proiect de lege prin care Avocatul Poporului să fie obligat să supună examenului de constituţionalitate al CCR o ordonanţă de urgenţă dacă există o solicitare în acest sens făcută de un anumit număr de parlamentari sau de cetăţeni. Totodată, Blaga a anunţat că PDL nu va vota bugetul de stat pe anul 2013.

04 feb. 2013, 14:50
PDL îşi propune modificarea Legii Avocatului Poporului

Dorim modificarea legii Avocatului Poporului ca să facă posibilă obligarea acestuia de a trimite către Curtea Constituţională ordonanţă de urgenţă dacă este semnată această cerere de un număr de parlamentari şi are în spate şi un număr de semnături din partea populaţiei„, a afirmat preşedintele PDL, după întâlnirea cu parlamentarii partidului la care s-au stabilit priorităţile legislative pentru sesiunea care a început.

Alte două priorităţi legislative ale PDL sunt revizuirea Constituţiei, adoptarea Legii cadastrului naţional şi elaborarea Codului Electoral. În ceea ce priveşte Codul Electoral, PDL susţine instituirea unui sistem electoral mixt, cu vot uninominal majoritar pentru o Cameră şi vot pe listă la cealaltă Cameră.

Pe de altă parte, Blaga a anunţat că PDL a decis să voteze împotriva bugetului pe 2013. „PDL nu va vota bugetul pentru că nu putem vota un buget al stagnării care nu oferă soluţii pentru creşterea locurilor de muncă şi în care ponderea investiţiilor scade”, a declarat Vasile Blaga.