PDL mai pierde un deputat: Marian Avram a demisionat din partid

Deputatul de Tulcea Marian Avram a demisionat, joi seara, din PDL reclamând comportamentul abuziv al preşedintelui organizaţiei judeţene, Victor Tarhon, în cadrul organizaţiei, în timp ce Tarhon îl acuză că a cerut garanţii nestatutare privind colegiul în care a candidat şi faptul că a refuzat să-şi asume responsabilităţi suplimentare în filială.

24 feb. 2012, 11:59
PDL mai pierde un deputat: Marian Avram a demisionat din partid

Avram şi-a motivat demisia prin faptul că o parte din liderii organizaţiei şi-au schimbat comportamentul odată cu obţinerea puterii la nivelul judeţului Tulcea, cândva fief PSD.

„Domnul Tarhon a ştiut să-şi aroge toate meritele pentru că a ajuns preşedintele CJ Tulcea, vicepreşedinte PDL şi că au venit fonduri europene de sute de milioane de euro în judeţ uitând că mai sunt şi parlamentari şi primari”, a declarat Avram pentru RTV.NET.

În plus, deputatul l-a acuzat pe liderul organizaţiei că vroia să-l pună să candideze într-un alt colegiu decât cel în care a fost ales pentru a-i face loc la alegerile parlamentare în cazul în care Tarhon nu ar fi obţinut un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean la localele din iunie, contrat prevederilor statutare.

„Au fost oameni din conducerea centrală care i-au spus că greşeşte, a fost o decizie a preşedintelui PDL în acest sens, dar care nu a mai ajuns la Tulcea. Însă toate acestea nu au contat pentru domnul Tarhon”, a afirmat Marian Avram.

Acesta a afirmat că nu a luat încă o decizie în privinţa viitorului său politic. După şedinţa BPJ Tulcea intenţiona să iasă cu totul din politică, însă s-a hotărât să-şi ducă la capăt mandatul de deputat în urma mesajelor de susţinere primite de la tulceni.

În replică, Victor Tarhon a afirmat că Marian Avram i-a solicitat garanţii că va fi desemnat să candideze tot în colegiul 1 de deputaţi din Tulcea la alegerile parlamentare din toamnă, mai ales că acest colegiu are anumite avantaje pentru candidatul PDL.

„În colegiul 1, noi avem un atu: acoperind muncipiul Tulcea, unde avem un primar cotat la 70-80%, pentru candidatul nostru munceşte organizaţia municipală şi este sprijinit şi de vizibilitatea primarului”, a declarat pentru RTV.NET liderul PDL Tulcea.

Acesta spune că garanţiile i s-au cerut înainte ca organizaţia judeţeană să discute subiectul candidaturilor la parlamentare, deci nu a putut să i le ofere. „Ceea ce îl neliniştea era bursa zvonurilor, care a indus ideea că eu mi-aş rezerva postul de deputat în colegiul 1, dacă aş pierde bătălia pentru Consiliul Judeţean”, a precizat Victor Tarhon.

Preşedintele PDL Tulcea îi reproşează lui Avram faptul că a refuzat să gestioneze şi activitatea partidului în organizaţia pe colegiul 4. „Fiind un colegiu în care noi nu avem deputat, l-am rugat, repet, l-am rugat să se ocupe şi de colegiul 4. I s-a părut prea mult şi a înţeles că l-am surghiunit”, a spus Tarhon.

Acesta are dubii că Avram se va retrage din politică arătând că au apărut deja informaţii potrivit cărora deputatul negociază cu USL. „Noi lucrăm cu sondaje destul de dese. Domnia sa ar trebui să fie îngrijorat că nu are nici pe departe vizibilitatea pe care crede că o are”, a adăugat Victor Tarhon.