PDL nu va desemna niciun membru în Comisia specială privind proiectul Roşia Montană

PDL nu susţine înfiinţarea unei Comisii speciale în Parlament privind proiectul de lege referitor la Roşia Montană şi precizează că nu va desemna niciun membru în această comisie.

17 sept. 2013, 14:04
PDL nu va desemna niciun membru în Comisia specială privind proiectul Roşia Montană

„Referitor la înfiinţarea Comisiei comune pentru Proiectul Roşia Montană, subiect dezbătut în Birourile Permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului, vă comunicăm că Grupurile parlamentare ale Partidului Democrat Liberal nu susţin înfiinţarea unei astfel de comisii şi nu vor desemna niciun membru în Comisia parlamentară privind acest proiect”, informează PDL, potrivit Mediafax.

Partidul Democrat Liberal aminteşte că a susţinut retragerea acestui proiect de lege care excede prevederile regulamentare şi se opune vehement proiectului de lege iniţiat de Guvernul României deoarece nu respectă legislaţia în vigoare şi are foarte multe prevederi contrare Constituţiei.

„Partidul Democrat Liberal nu doreşte să fie părtaş la procedurile ilegale propuse de USL, de a trimite Parlamentului României spre soluţionare probleme care ţin exclusiv de competenţa Guvernului României. Grupurile parlamentare ale Partidului Democrat Liberal anunţă că nu vor participa la nicio dezbatere parlamentară, dacă majoritatea USL va înfiinţa această comisie”, se mai arată în comunicatul semnat de liderul Grupului PDL, Mircea Toader.

Birourile Permanente reunite ale Parlamentului au aprobat, marţi, constituirea Comisiei speciale privind proiectul de lege care reglementează inclusiv exploatarea de la Roşia Montană, cu 21 de membri, decizia finală urmând să fie luată în plen.