PDL va solicita introducerea în plenul Camerei a proiectului de lege privind revizuirea Constituţiei

Deputatul PDL Gabriel Andronache a declarat, marţi, că deputaţii democrat-liberali vor solicita Biroului Permanent să introducă pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor, spre dezbatere şi vot fără raport, a proiectului de lege privind revizuirea Constituţiei, susţinut de Partidul Democrat Liberal, relatează Agerpres.

02 apr. 2013, 12:00
PDL va solicita introducerea în plenul Camerei a proiectului de lege privind revizuirea Constituţiei

„În şedinţa BP, grupul parlamentar PDL, prin liderul de grup, va cere introducerea pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor a acestui proiect, fără raport, pentru că termenul de adoptare a raportului este depăşit şi este la dispoziţia Biroului Permanent să adopte o astfel de procedură: introducerea pe ordinea de zi a proiectului de lege, dezbatere şi un vot. Vot de aprobare sau de respingere, bineînţeles, cu respectarea dispoziţiilor regulamentare şi constituţionale”, a precizat Gabriel Andronache, la finalul şedinţei comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

Deputatul PDL a precizat că nu poate presupune care va fi rezultatul votului în acest caz.

„Eu nu pot să presupun, eu sper să dorească şi colegii noştri din majoritate să respecte ceea ce a vrut poporul prin votul la referendumul din 2009, adică Parlament unicameral şi 300 de parlamentari. Acesta este obiectivul nostru principal în proiectul de revizuire, mai sunt şi alte elemente”, a declarat Gabriel Andronache.

Gabriel Andronache a confirmat că anul trecut plenul Camerei a decis retrimiterea proiectului de lege la Comisia juridică pentru un nou raport.

„Sperăm ca lucrurile spuse de colegii noştri astăzi în comisie să se şi întâmple. Să se adopte un nou raport şi proiectul de lege să ajungă din nou pe ordinea de zi, dar, repet, noi considerăm că trebuie introdus pe ordinea de zi fără niciun fel de raport.(…) În plen, atenţie, decizia pe care trebuie să o ia plenul, de adoptare sau de respingere, trebuie să fie cu votul a două-treimi dintre parlamentari. Dacă nu, urmează procedura de reexaminare, după cum ştiţi”, a mai declarat Gabriel Andronache.

Deputatul democrat-liberal a subliniat că în 2012, la momentul la care plenul Camerei Deputaţilor a dispus retrimiterea proiectului de lege la comisia juridică, PDL se afla în opoziţie.

Comisia Juridică a decis marţi să continue procedura pe proiectul de lege privind revizuirea Constituţiei şi să redacteze un raport pe care să îl înainteze plenului care va definitiva procedura în acest caz la Camera Deputaţilor în baza unei decizii a Biroului Permanent.