PDS îi RETRAGE sprijinul lui Teodor Meleşcanu după ce i-a strâns semnături şi CONTESTĂ candidatura

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Partidul Dreptății Sociale (PDS) a decis să îşi retragă sprijinul pentru Teodor Meleșcanu în cursa alegerilor prezidenţiale, după ce a strâns semnături pentru fostul şef SIE, şi a contestat candidatura la BEC cerând semnăturile înapoi.

24 sept. 2014, 08:46
PDS îi RETRAGE sprijinul lui Teodor Meleşcanu după ce i-a strâns semnături şi CONTESTĂ candidatura

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Anunţul privind retragerea sprijinului pentru Teodor Meleşcanu a fost făcut de președintele interimar al PDS, Traian Rece, fost membru al PSD şi PD.

Rece a povestit, la B1 TV, cum a ajuns să strângă semnături pentru Meleşcanu şi cum a cheltuit el bani din firmele lui.

„Domnia sa a apelat la serviciile noastre acum 2 luni, am fost invitat acasă la dumnealui și m-a rugat să-l ajut pentru a intra în lupta pentru președinte. Aflase că m-am ocupat de două campanii electorale și am ieșit victorios. S-a înființat o alternativă națională PDS, un alt partid socialist și domnul Dogaru, cu alianța pentru sindicate. Și-a pus o repezentantă care a făcut o gafă la înregistrare și la înscrierea alianței am avut probleme„, a spus Traian Rece.

Potrivit acestuia, Teodor Meleșcanu „a intrat în tensiune, a acceptat ideea să accepte să candideze ca independent, iar partidul să-l susțină”. Traian Rece a precizat că PDS a adunat 150.000 de semnături pentru candidatura lui Meleșcanu.

Adrian Năstase: Alegătorii lui Teodor Meleşcanu vor merge în turul doi către Victor Ponta

Președintele PDS a adăugat că a decis să nu îl mai susţină pe Meleşcanu fiind deranjat de unele afirmații ale acestuia, în care a catalogat PDS-ul drept un partid extremist de stânga, dar şi pentru că fostul şef SIE i-ar fi comunicat că a primit o ofertă din partea PNL.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  „Nu poate să intre într-o campanie mințind o țară întreagă și aruncându-ne pe noi la lada de gunoi. 200.000 de euro am cheltuit din banii mei”, a spus Traian Rece.

Acesta a precizat că a depus deja o contestație la Biroul Electoral Central, adăugând că vrea înapoi cei 200.000 de euro cheltuiți pentru susținerea lui Meleșcanu.

Altfel ma duc la Mitropolie să-i dea Dumnezeu sănătate de banii pe care mi i-a furat. Am trimis la BEC contestație pentru că această ascensiune fulminantă și acea declarație ne-au terminat. Nu ne venea să credem. Deși aveam informații că dânsul joacă întotdeauna la două capete”, a mai spus Rece.

TEODOR MELEŞCANU a intrat în cursa pentru Cotroceni ca INDEPENDENT. Fostul şef SIE şi-a depus candidatura

Fostul director al SIE Teodor Meleșcanu și-a depus, marți, la BEC, candidatura pentru alegerile prezidențiale din noiembrie. Meleșcanu a demisionat luni din funcția de director al SIE.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Traian Rece a fost senator şi trezorier PSD la sfârşitul anilor 90, scrie B365.ro, care dezvăluie că acesta a fost implicat în una dintre cele mai mari reţele de rambursare ilegală a TVA-ului demontată de poliţişti în anul 2000.

Peste 50 de miliarde de lei vechi au ajuns ilegal în buzunarele unor patroni bucureşteni, printre care şi Rece, care, însă, nu a ajuns să fie condamnat la închisoare.

Potrivit altor informaţii din presă, Traian Rece este patronul societatii comerciale Agrodelta Sireasa, care administreaza in Delta Dunarii o amenajare agricola de 5.300 de hectare, si o alta la Tatanir, de aproximativ 6.000 de hectare. Terenul apartine domeniului public de interes judetean. Traian Rece, fost parlamentar PSD, utilizeaza terenul agricol din Delta in baza unui contract de concesiune incheiat, la inceputul anilor 2000, cu Consiliul Judetean (CJ) Tulcea, care are in patrimoniu terenurile agricole si piscicole din Delta Dunarii.