Pe 5 iulie, baseball la superlativ oferit de România şi selecţionata militarilor americani din baza de la Mihail Kogalniceanu

Soldații americani din baza Mihail Kogălniceanu din Constanța, „înarmați" cu echipament de ultimă generație, iau cu asaltBucureștiul miercuri, 5 iulie, începând cu ora 17:30, la Complexul Studențesc Tei, pentru meciul revanșă în fața naționalei României de Baseball.

29 iun. 2017, 09:37
Pe 5 iulie, baseball la superlativ oferit de România şi selecţionata militarilor americani din baza de la Mihail Kogalniceanu

Rivalitatea dintre cele două selecționate a început pe 15 aprilie2017, la Constanța, unde sub ochii a peste 1500 de spectatori, record de audiență pentru acest sport în România, tricolorii au învins clar selecționata militarilor americani, într-un meci organizat cu ocazia tradiționalei sărbători americane „Jackie Robinson Day”. Chiar dacă americanii au inventat acest sport, iar majoritatea soldaților l-au practicat încă din liceu, echipa națională a României s-a impus fără nicio problemă cu scorul de 7 la 2.

Evenimentul sportiv de la Constanța a celebrat 70 de ani de când, pe 15 aprilie 1947, legendarul Jackie Robinson, primul jucător de baseball de culoare, a intrat pe terenul Ebbets din Brooklyn, New York, spărgând barierele discriminării rasiale. Robinson a debutat pentru echipa Brooklyn Dodgers în 1947 și a fost remarcat ca un jucător cu calități excepționale și a activat în cadrul ligii americane de baseball (Major League Baseball), cu numărul 42. Ulterior, acest număr a fost retras în semn de respect.

Pe lângă competiția din teren și spectacolul din tribune, evenimentul a fost privit de organizatori în primul rând ca o modalitate de a întări parteneriatul strategic dintre România și SUA. Sub aceleași bune auspicii se anunță a fi și meciul revanșă dintre cele două echipe, unde Ambasadorul SUA Hans Klemm și-a anunțat deja participarea. Prezent și la Constanța pe 15 aprilie, Ambasadorul SUA a precizat faptul că proiectul Jackie Robinson este o inițiativă româno-americană de promovare a valorilor sportului în România, dar și pentru a consolida parteneriatul strategic dintre cele două țări.

Astfel, evenimentul care va avea loc miercuri, 5 iulie, se anunță a fi unul cu totul deosebit, unde cei prezenți vor avea ocazia să cunoască acest sport direct de la sursă. Scott Erickson, La Troy Hawkins și Marlon Anderson, jucători din Liga Profesionistă de Baseball, vor schimba câteva pase cu cei interesați, fiind dispuși chiar să divulge secrete din culisele acestui sport minunat. De asemenea, meciul dintre cele două reprezentative se anunță a fi unul cu totul deosebit. Soldații americani fiind foarte motivați să-și ia revanșa în fața tricolorilor, însă cel mai mult se vor bucura de faptul că în România, pentru o zi, se vor simți exact ca acasă. La acest aspect va ajuta cu siguranță și prietenia legată cu tricolorii.

Pentru mai multe detalii despre acest eveniment, intrati pe site-ul www.baseball-softball.ro sau pe pagina de facebook @FRBSofficial