Pe aeroportul din Amsterdam, un câine găseşte călătorii care şi-au uitat obiecte în avioane

Un câine din rasa Beagle numit sugestiv Sherlock caută şi localizează pasagerii uituci înainte ca aceştia să părăsească incinta aeroportului din Amsterdam şi le restituie obiectele lăsate din neglijenţă în avionul cu care au sosit în oraşul olandez, scrie miercuri cotidianul spaniol 'ABC'.

24 sept. 2014, 20:23
Pe aeroportul din Amsterdam, un câine găseşte călătorii care şi-au uitat obiecte în avioane

Pe aeroportul din Amsterdam, un câine pe nume Sherlock găseşte călătorii care şi-au uitat obiecte în avioane. Patrupedul face parte din noua echipă de angajaţi care se ocupă de problema obiectelor pierdute pe uriaşul aeroport Schiphol din Amsterdam. Sherlock adulmecă obiectul uitat şi locul ocupat de călător, iar apoi, cu ajutorul mirosului, reuşeşte să ajungă la respectiva persoană, pe care o surprinde în mod foarte plăcut.

‘De multe ori – spune purtătorul de cuvânt al companiei aeriene KLM- personalul de la departamentul Lost & Found reuşeşte să înapoieze pasagerilor anumite obiecte personale chiar înainte ca aceştia să-şi fi dat seama că le-au pierdut’.

Simpaticul şi eficientul beagle poate fi văzut deseori în acţiune purtând diverse mici obiecte – căşti audio, jucării, telefoane – într-un buzunar al ‘ vestei’ cu care este echipat în orele de lucru. O înregistrare video difuzată de KLM îl prezintă în cursul noii sale activităţi de pe aeroport, care face deliciul călătorilor şi care îi determină pe angajaţii marelui aeroport să-i acorde atenţie şi multă afecţiune

Câinii din rasa beagle au dimensiuni medii, sunt foarte jucăuşi, agili şi uşor de dresat, cu toate că sunt foarte neastâmpăraţi. În general, sunt folosiţi la vânătoare.