Pe când era primar, Videanu a cumpărat apartamente de lux pentru asistaţii social

Pe când era primarul Bucureştiului, Adrian Videanu a dat dispoziţie ca municipalitatea să cumpere o serie de apartamente de lux pentru a le transforma în locuinţe sociale, doar pentru a-l ajuta pe dezvoltatorul lor, Hassan Murad, arată un articol din România Liberă. 

26 mart. 2013, 10:22
Pe când era primar, Videanu a cumpărat apartamente de lux pentru asistaţii social

Două blocuri noi au fost ridicate de firma Glina SA, controlată de omul de afaceri Hassan Murad, pe şoseaua Bucureşti- Târgovişte, în apropiere de Centura Capitalei. Pe baza pliantelor s-au vândut, la liber, 20 de apartamente din cele 163 finalizate în 2006.

Pentru că restul apartamentelor nu s-au vândut, Adriean Videanu, pe atunci primar general al Capitalei, l-a ajutat şi i-a achiziţionat toate apartamentele într-o săptămână.

Potrivit contractelor, din dispoziţia primarului general Adriean Videanu, Primăria Municipiului Bucureşti a încheiat două contracte de vânzare- cumpărare cu firma Glina SA, dezvoltatorul complexului de pe Şoseaua Bucureşti – Târgovişte. Pe baza lor, primăria a cumpărat 103 apartamente la preţul de 11,7 milioane de euro într-unul dintre blocuri şi alte 40 pentru suma de 6,8 milioane de euro în celălalt imobil.

Primăria a decis să cumpere aceste apartamente pentru a le transforma în locuinţe sociale care să adăpostească oameni cu venituri mici, familii numeroase, evacuaţi. Locuinţele sociale sunt de fapt unele de lux, deoarece preţul minim al apartamentelor a fost de 80.000 de euro, iar cel mai scump a depăşit 200.000.