Pe ce parte este indicat să dormi, în funcție de afecțiunile de care suferi. Ce recomandă specialiștii

Tu știi cum ar trebui să dormi? Este bine știut faptul că somnul este un proces esențial în viața noastră, iar cei mai mulți dintre noi au și o parte favorită pe care dorm. Iată pe ce parte recomandă specialiștii să dormi, în funcție de afecțiunile pe care le ai.
Filip Stan
12 apr. 2024, 22:16
Pe ce parte este indicat să dormi, în funcție de afecțiunile de care suferi. Ce recomandă specialiștii

Somnul este un proces esențial în viața noastră, iar cei mai mulți dintre noi au o parte preferată pe care dormim.

Citește și Cum să adormi mai repede. Cel mai eficient truc pentru un somn odihnitor

Chiar dacă ne mișcăm în somn și ne întoarcem dintr-o parte în cealaltă, vom reveni de cele mai multe ori pe partea preferată de somn.

Dacă nu știai, este foarte important, dacă suferi de unele afecțiuni, să știi că fiecare parte pe care dormi are avantajele sale.

Cei mai mulți dintre oameni au o parte favorită pe care dorm, și, deși se mișcă în somn, se întorc constant pe acea parte, potrivit HuffPost UK.

Se consideră că dormitul pe partea stângă are cele mai multe beneficii pentru sănătatea generală.

Expertul în nutriție pe bază de plante Ali Ramadan spune că există o serie de beneficii în cazul dormitului pe partea stângă a corpului, dar precizează că sunt avantaje și în cazul în care optăm pentru partea dreaptă, arată Adevărul.

„Cercetările arată că este mai bine pentru sănătatea digestivă să dormi pe partea stângă, iar pentru cei care au insuficiență cardiacă este mai bine să doarmă pe partea dreaptă.

Atunci când dormim pe partea stângă, stomacul și sucurile sale gastrice rămân mai jos decât esofagul, ceea ce poate ajuta la reducerea arsurilor la stomac și a tulburărilor digestive. De asemenea, reduce presiunea asupra spatelui și este modul ideal de a dormi pentru femeile însărcinate”, a explicat Ramadan, potrivit Adevărul.ro.

Dormitul pe partea stângă este benefic și în cazul femeilor însărcinate, asta deoarece această poziție ajută la circulația sângelui între inimă, uter, făt, rinichi, reducând, de asemenea, presiunea asupra ficatului.

Ce le recomandă specialiștilor celor cu afecțiuni cardiace

Pe lângă cele menționate anterior, dormitul pe partea stângă este recomandat mai ales pentru persoanele care sforăie, au reflux de acid, au tensiune arterială ridicată sau chiar probleme digestive.

Pentru persoanele care suferă de afecțiuni cardiace, specialiștii recomandă somnul pe partea dreaptă, pentru că le oferă un confort sporit.

Cât despre persoanele care au probleme cu spatele ar trebui chiar să doarmă pe spate.

„Dormitul pe spate este cea mai recomandată poziție, deoarece vertebrele spatelui se pot alinia în mod natural într-o poziție neutră, fără îndoituri sau curbe”, consideră Kiera Pritchard, expertă în somn de la Eachnight Mattresses.

Specialista recomandă dormitul pe spate ca cea mai sănătoasă opțiune pentru coloana vertebrală, iar dormitul pe partea dreaptă, ca pe o opțiune benefică pentru inimă.

Citește și Cum sa dormi 8 ore în 4 ore şi să te trezeşti plin de energie. Trucul care a înnebunit o lume întreagă

Conform acesteia, dormitul pe burtă este singura poziție considerată nesănătoasă, având în vedere că „este foarte stresantă pentru coloana vertebrală”.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!