Pe ce parte este indicat să dormi, în funcție de afecțiunile de care suferi. Ce recomandă specialiștii

Tu știi cum ar trebui să dormi? Este bine știut faptul că somnul este un proces esențial în viața noastră, iar cei mai mulți dintre noi au și o parte favorită pe care dorm. Iată pe ce parte recomandă specialiștii să dormi, în funcție de afecțiunile pe care le ai.

12 apr. 2024, 22:16
Pe ce parte este indicat să dormi, în funcție de afecțiunile de care suferi. Ce recomandă specialiștii

Somnul este un proces esențial în viața noastră, iar cei mai mulți dintre noi au o parte preferată pe care dormim.

Citește și Cum să adormi mai repede. Cel mai eficient truc pentru un somn odihnitor

Chiar dacă ne mișcăm în somn și ne întoarcem dintr-o parte în cealaltă, vom reveni de cele mai multe ori pe partea preferată de somn.

Dacă nu știai, este foarte important, dacă suferi de unele afecțiuni, să știi că fiecare parte pe care dormi are avantajele sale.

Cei mai mulți dintre oameni au o parte favorită pe care dorm, și, deși se mișcă în somn, se întorc constant pe acea parte, potrivit HuffPost UK.

Se consideră că dormitul pe partea stângă are cele mai multe beneficii pentru sănătatea generală.

Expertul în nutriție pe bază de plante Ali Ramadan spune că există o serie de beneficii în cazul dormitului pe partea stângă a corpului, dar precizează că sunt avantaje și în cazul în care optăm pentru partea dreaptă, arată Adevărul.

„Cercetările arată că este mai bine pentru sănătatea digestivă să dormi pe partea stângă, iar pentru cei care au insuficiență cardiacă este mai bine să doarmă pe partea dreaptă.

Atunci când dormim pe partea stângă, stomacul și sucurile sale gastrice rămân mai jos decât esofagul, ceea ce poate ajuta la reducerea arsurilor la stomac și a tulburărilor digestive. De asemenea, reduce presiunea asupra spatelui și este modul ideal de a dormi pentru femeile însărcinate”, a explicat Ramadan, potrivit Adevărul.ro.

Dormitul pe partea stângă este benefic și în cazul femeilor însărcinate, asta deoarece această poziție ajută la circulația sângelui între inimă, uter, făt, rinichi, reducând, de asemenea, presiunea asupra ficatului.

Ce le recomandă specialiștilor celor cu afecțiuni cardiace

Pe lângă cele menționate anterior, dormitul pe partea stângă este recomandat mai ales pentru persoanele care sforăie, au reflux de acid, au tensiune arterială ridicată sau chiar probleme digestive.

Pentru persoanele care suferă de afecțiuni cardiace, specialiștii recomandă somnul pe partea dreaptă, pentru că le oferă un confort sporit.

Cât despre persoanele care au probleme cu spatele ar trebui chiar să doarmă pe spate.

„Dormitul pe spate este cea mai recomandată poziție, deoarece vertebrele spatelui se pot alinia în mod natural într-o poziție neutră, fără îndoituri sau curbe”, consideră Kiera Pritchard, expertă în somn de la Eachnight Mattresses.

Specialista recomandă dormitul pe spate ca cea mai sănătoasă opțiune pentru coloana vertebrală, iar dormitul pe partea dreaptă, ca pe o opțiune benefică pentru inimă.

Citește și Cum sa dormi 8 ore în 4 ore şi să te trezeşti plin de energie. Trucul care a înnebunit o lume întreagă

Conform acesteia, dormitul pe burtă este singura poziție considerată nesănătoasă, având în vedere că „este foarte stresantă pentru coloana vertebrală”.