Pe cine înţeapă ţânţarii şi pe cine nu? Lucruri pe care nu le ştiai despre ţânţari

Îţi place să-ţi petreci timpul pe perioada verii cât mai mult în afara casei? Evident că nu eşti singurul. Doar că temperaturile ridicate şi umiditatea le priesc mult şi ţânţarilor, insecte care ne dau mereu de furcă în anotimpul călduros. Nu numai că am aflat din studii de specialitate că există peste 3.000 de specii de ţânţari, dar am aflat şi că unele persoane sunt mai predispuse la înţepăturile de ţânţari decât altele.

21 iun. 2013, 20:50
Pe cine înţeapă ţânţarii şi pe cine nu? Lucruri pe care nu le ştiai despre ţânţari

1. Depinde de mostenirea genetica

In functie de cat de mult si des te inteapa tantarii, trebuie sa stii ca are mare legatura cu mostenirea ta genetica. Totodata e bine sa mai stii si ca imbracamintea inchisa la culoare, caldura corpului uman si miscarile sunt toate elemente care atrag tantarii. Cu alte cuvinte, unele persoane sunt mai inclinate in mod fiziologic catre atacul tantarilor, decat altele.

Un specialist in studiul acestei probleme, Joe Conlon, explica faptul ca exista peste 300 de componente sau functii pe care organismul uman le emite si care atrag tantarii. Din nefericire, nu putem face nimic sa ne schimbam propriile functii biologice, asa ca trebuie sa luptam impotriva lor cu solutiile obisnuite recomandate de medici si farmacisti.

2. Fiecare specie de tantari are propriul mod de a se hrani

Este firesc sa fie asa, intocmai ca la orice individ. Unele specii nu se hranesc cu sange deloc, iar alte specii nu se hranesc cu sange uman, spune Laura Sirot, biolog. De asemenea, exista specii care se hranesc numai noaptea, altele, numai pe perioada zilei.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro

Citeşte şi Mituri şi prejudecăţi despre ţânţari