Pe cine vrea Băsescu să dea afară Boc

Preşedintele a declarat la RRA că premierul Boc nu a aprobat modificările de buget cerute de către companiile de stat şi a cerut ca şefii  regiilor care şi-au depăşit bugetul pe anul 2011 să fie demişi. Băsescu a arătat că nu mai poate fi tolerată depăşirea cheltuielilor şi nerealizarea veniturilor preconizate chiar de către conducerile acestor companii.

21 dec. 2011, 13:09
Pe cine vrea Băsescu să dea afară Boc

Băsescu este satisfăcut de decizia lui Emil Boc de a respinge bugetele amendate ale companiilor de stat atâta vreme cât acestea nu vin cu justificări solide la aceste modificări.

„Problema lor este că nu şi-au făcut veniturile pe care tot ei şi le-au fixat, au cheltuit mai mult şi aveau nevoie de Guvern să le acopere bugetele. În timp ce managerii lor au stat tot anul, au dat bani la diverse SRL-uri şi au respectat bugetele pe care chiar ei le-au fixat”, a declarat Băsescu la RRA.

Şeful statului crede că reacţia lui Boc nu trebuie să se limiteze doar la respingerea amendărilor la bugetele pe 2011.

„Sper că va face şi pasul următor: să-i dea afară pe managerii care nu s-au încadrat în bugete”, a mai spus Băsescu. El crede că înlăturarea acestora va deschide calea pentru implementarea mai rapidă şi mai eficientă a managementului privat la companiile de stat.

El a cerut şi respectarea întocmai a Legii responsabilităţii fiscale referitoare la sancţiunile pentru şefii de instituţii şi companii de stat care nu se încadrează în bugetul stabilit.