Pe culmile gloriei la 17 ani! David Popovici a câștigat titlul „Cel mai bun tânăr sportiv din Europa” VIDEO

David Popovici termină acest an în forță. După ce a stabilit un nou record la juniori, a ocupat locul patru la J.O și s-a întors acasă cu o medalie de aur de la Campionatele Europene, tânărul de numai 17 ani a primit distincția de "Cel mai bun tânăr sportiv din Europa".

25 nov. 2021, 23:07
Pe culmile gloriei la 17 ani! David Popovici a câștigat titlul „Cel mai bun tânăr sportiv din Europa” VIDEO

David Popovici, 17 ani, cel supranumit de publicațiile de specialitate „Băiatul care ar putea fi Rege”, încheie anul cu o distincție care este negreșit pe măsura muncii depuse și a succeselor reputate.

Campionul la natație, care s-a clasat pe locul patru la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar apoi a câștigat medalia de aur la Campionatele Europene pentru seniori de la Kazan, a primit distincția de „Cel mai bun tânăr sportiv din Europa”.

David Popovici a câştigat medalia de aur la proba de 200 m liber. Performanţa uluitoare a înotătorului la Europenele în bazin scurt

Lui David Popovici i s-a acordat premiul Piotr Nurowski 2021, acordat de Asociația Comitetelor Olimpice Europene (EOC) pentru „Cel mai bun tânăr sportiv  din Europa”.

Ceilalți nominalizați la prestigiosul titlul au fost Sky Brown din Marea Britanie (skateboarding), Adriana Cerezo Iglesias din Spania (taekwondo), Viktoria Listunova din Rusia (gimnastică artistică) și Adriana Vilagos din Serbia (atletism).

Davin Popovici a susținut un discurs în fața membrilor EOC, campionul și-a exprimat dorința de a-i inspira pe ceilalți copii din România de a alege calea sportului de performanță.

Evenimentul a avut loc joi seara, în Slovacia,  în timpul seminarului EOC din Samorin. David Popovici a adunat voturi din partea celor 50 de Comitete Olimpice Naționale de pe continentul european.

David Popovici a avut parte de susținerea lui Mihai Covaliu și a delegației COSR.

David Popovici, pe coperta celei mai prestigioase reviste de natație din SUA. ”Băiatul care poate fi rege” comparat cu legendele înotului

„Fenomenul” natației a strâns în palmaresul său într-un singur an, o medalie de aur la Campionatele Europene de Seniori în bazin scurt, trei medalii de aur la Campionatele Europene de Juniori, și două recorduri mondiale de juniori la 100 și 200 m liber, dar și un loc 4 la JO Tokyo 2020 la 100 m liber.

Odată cu distincția primită lui David Popovici i s-a oferit și o bursă de formare de 15.000 EUR.

Premiul a fost creat în memoria fostului președinte al Comitetului Olimpic Polonez Piotr Nurowski, care a murit tragic în 2010 într-un accident de avion.