Pe Staţia Spaţială Internaţională miroase a alcool. Un noiu scandal între ruşi şi americani

Rusia s-a adresat NASA ca urmare a eliberării unei cantităţi de alcool izopropilic în atmosfera Stației Spațiale Internaționale (ISS), după aducerea de Space X a capsulei Dragon 2, în luna martie.

10 mai 2019, 13:30
Pe Staţia Spaţială Internaţională miroase a alcool. Un noiu scandal între ruşi şi americani

Pavel Vlasov, directorul Centrului de Antrenament al Cosmonaţiunilor spune că echipajul a simțit un „miros ciudat” după sosirea modulului adus de Space X.

Sistemele de analiză a aerului au relevat un nivel ridicat al alcoolului izopropilic, concentrarea acestuia ajungând la șase miligrame pe metru cub. Nivelul normal al substanței este de aproximativ 0,1 miligrame pe metru cub. Pavel Vlasov a adăugat că, după detașarea capsulei, concentraţia de alcool a scăzut din nou.

În urma incidentului, Rusia și-a trimis observațiile și întrebările sale către NASA, care este un mediator între Agenția Spațială Rusă și Space X, a mai spus Vlasov.

Capsula Dragon 2 a fost lansată pe 2 martie de o rachetă SpaceX, de la Centrul Spațial Kennedy din Florida. A ajuns la Stația Spațială Internațională (ISS) a doua zi și s-a detaşat apoi de aceasta cinci zile mai târziu, revenind pe Pământ.