Pedeapsă CAPITALĂ pentru ucigaşa româncei din Abu Dhabi

Ucigaşa româncei din Abu Dhabi va primi pedeapsa capitală.  Între timp, fostul soţ al româncei a vorbit despre drama prin care trece familia lui.

07 dec. 2014, 10:52
Pedeapsă CAPITALĂ pentru ucigaşa româncei din Abu Dhabi

Femeia care a ucis-o pe profesoara de engleză Ibolya Ryan va primi pedeapsa cu moartea după ce şi-a recunoscut fapta.

Autoarea crimei care a şocat Statele Unite a fost reţinută în timpul unei operaţiuni de amploare a forţelor speciale din Emiratele Arabe. În vârstă de 38 de ani, femeia de origine yemenită i-a aplicat şase lovituri de cuţit româncei în baia unui mall din Abu Dhabi.

Potrivit autorităţilor arabe, Ibolya Ryan, românca în vârstă de 47 ani, a fost aleasă drept ţintă din cauza cetăţeniei sale americane. De altfel, la scurt timp după crimă, ucigaşa ei ar fi încercat un atac cu bombă asupra unui alt american stabilit în Abu Dhabi. Poliţiştii spun că aceasta făcea parte dintr-o celulă teroristă, care avea ca bază chiar casa ei.

Autorităţile sunt de părere că femeia nu a acţionat singură şi ni s-a spus că au fost arestate şi alte persoane. Guvernul din Emirate a ridicat nivelul alertei de securitate la maximum.

Născută în judeţul Bihor, Ibolya Ryan a plecat în Ungaria la scurt timp după ce a terminat liceul în Oradea. Apoi, s-a mutat peste Ocean, unde şi-a întâlnit soţul alături de care are trei copii – 2 băieţi gemeni şi o fată. După divorţ, Ibolya s-a mutat împreună cu gemenii în Emiratele Arabe. Într-un interviu acordat CNN, fostul soţ califică drept monstruos atacul asupra româncei şi a afirmat că nu o va ierta niciodată pe criminală. Însă un astfel de gest din partea familiei ar scăpa-o pe ucigaşă de pedeapsa capitală.

Trupul româncei va rămâne în Abu Dhabi până la finalizarea anchetei. Apoi, va fi repatriat pe cheltuiala statului arab, care şi-a luat angajamentul de a achita costurile cu educaţia copiilor ei.