Pedeapsă ciudată: Condamnat la PARALIZIE pentru că şi-a înjunghiat prietenul acum 10 ani

Un tânăr saudit a fost condamnat la paralizie, drept pedeapsă pentru o faptă comisă acum 10 ani. El şi-a înjunghiat prietenul, care a rămas imobilizat într-un scaun cu rotile.

04 apr. 2013, 11:10
Pedeapsă ciudată: Condamnat la PARALIZIE pentru că şi-a înjunghiat prietenul acum 10 ani

Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, cam aşa s-ar putea traduce obiceiurile în materie de pedepse pentru cei care comit infracţiuni în anumite ţări. 

Acesta este şi cazul unui saudit, Ali, de 24 de ani, care a petrecut deja 10 ani în închisoare, iar acum aşteaptă să fie paralizat printr-o intervenţie chirurgicală. El şi-a înjunghiat un prieten în spate, lăsându-l paralizat de la brâu în jos.  Tragedia s-a produs când Ali avea 14 ani.

Singura lui speranţă este ca familia să poată plăti victimei sale o sumă consistentă cerută de aceasta ca despăgubire. Mama tânărului condamnat a mărturisit că nu dispune însă nici măcar a zecea parte din suma cerută de familia victimei, şi că fiul ei avea doar 14 ani când s-au petrecut faptele.

Potrivit presei din regatul saudit, un filantrop anonim încearcă să strângă suma cerută, un milion de riali (aproximativ  două sute de mii de euro), pentru ca tânărul care a greşit când era adolescent să nu rămână paralizat pe viaţă. 

Amnesty International a cerut Arabiei Saudite să îşi revizuiască legile islamice, extrem de aspre, şi să înceapă să îşi respecte obligaţiile internaţionale.