Pedeapsa primită de un bărbat după ce „s-a bătut” cu un tablou de 10 MILIOANE de EURO FOTO

Cunoscutul tablou "Le pont d'Argenteuil" de Claude Monet, în valoare de 10 milioane de euro, a fost străpuns cu pumnul de un bărbat care a intrat în Galeria Naţională de Artă din Dublin în 2012. Într-un final, bărbatul a fost arestat şi condamnat la şase ani de închisoare.

09 dec. 2014, 12:04

Astfel, în 2012, un grup de patru băieţi şi o fată au reuşit să intre în muzeu, moment în care, Andrew Shannon, un bărbat de 49 de ani a lovit cu pumnul tabloul respectiv, motiv pentru care acesta a fost distrus pe o suprafaţă de aproximativ 10 centimetri. Tabloul, datând din 1874, a fost destrămat, fiind nevoie de doi ani de zile pentru a-l recondiţiona, potrivit Daily Mail.

Citeşte şi Platini, ACUZAT că ar fi fost MITUIT cu un tablo de Picasso. PRIMA REACŢIE

„Le pont d’Argenteuil” este un tablou în ulei cu dimensiunile de 60,5×80 de centimetri, pictat de Monet la Orsay. Tabloul a fost realizat în 1874, anul primei expoziţii a grupului de artişti impresionişti. Potrivit site-ului Musée d’Orsay, peisajul care apare în tablou era unul dintre preferatele lui Monet (1840 – 1926) şi apare în alte şapte picturi.

Citeşte şi Autoportretul lui Leonardo da Vinci care dă PUTERI SUPRANATURALE. De ce a fost ASCUNS de Hitler

Cu toate că bărbatul a încercat să explice că nu a intenţionat să îl distrugă şi a leşinat pur şi simplu pe pictura respectivă, juraţii nu l-au crezut şi l-au condamnat la şase ani de închisoare, fiind de asemenea banat de la toate galeriile de artă din Irlanda.Tabloul va urma să apară iar în galeria de artă în luna iulie.