Pedeliştii, instruiţi cum să se prezinte în campanie. Ce va conţine PUNGA ELECTORALĂ a PDL

Pedeliştii au avut parte, joi, de prima prezentare a strategiei de imagine pe care o vor folosi în campania din decembrie. Prezent la Colegiul Director al democrat-liberalilor, Felix Tătaru, strategul preferat al preşedintelui Băsescu, le-a arătat şefilor de filiale cum vor trebui să arate materialele distribuite electoratului. RTV.NET vă prezintă mesajele cu care democrat-liberalii se vor prezenta în faţa alegătorilor.

11 oct. 2012, 14:21

Punga electorală care va ajunge luna viitoare la cetăţeni va conţine obligatoriu: tricou, şapcă, pix, cutie de chibrituri, ciocolată şi şorţ de bucătărie. Toate acestea vor fi personalizate, urmând să conţină sloganuri standard. Astfel, pe şapcă va scrie : „Gândesc cu mintea dreaptă”, iar pe tricou: „Merg pe calea cea dreaptă”, trimitere la mesajul biblic.

Cutiile de chibrituri vor face referire direct la acronimul Alianţei România Dreaptă: „ARD pentru tine”, în timp ce şorţurile de bucătărie vor avea imprimate sigla sub care candidează PDL: inima. Desenul va fi însoţit de mesajul: „Gătesc cu inima”.

Felix Tătaru, cel care s-a ocupat şi de imaginea cu care Traian Băsescu a intrat în campania pentru referendumul din iulie, le-a explicat pedeliştilor cu ajutorul diapozitivelor cum anume vor arăta micile „atenţii” care vor fi distrinuite electoratului.

După aproape o oră de „instruire”, şefii de filiale s-au arătat de-a dreptul încântaţi de idee. „Arată foarte bine. Se vede că lucrăm cu o firmă profesionistă. Vor prinde foarte bine mai ales în colegiile rurale. Să vedem acum cum facem rost de bani pentru toate lucrurile astea”, a precizat pentru ROMÂNIATV.NET unul dintre liderii de organizaţii judeţene. O singură obiecţie au avut preşedinţii de filiale. Unii lideri din teritoriu au fost nemulţumiţi că emblema PDL pică în plan secund, fiind de aceeaşi dimensiune şi pe aceeaşi liniie cu cea a PNŢCD şi Forţei Civice. „Suntem, totuşi partidul dominant. Parcă ne pierdem în acest ARD”, au adăugat pentru ROMÂNIATV.NET surse din rândurile democrat-liberalilor.

Practic, machetele vor ajunge începând de mâine în teritoriu, urmând ca preşedinţii de organizaţii să treacă la procedura de achiziţionare a materialelor.

Candidaţii PDL, validaţi prin vot. Sever Voinescu lipseşte de pe listă

Imediat după prezentarea strategiei de imagine, şedinţa Colegiului Director a continuat cu validarea listelor de candidaţi pentru fiecare judeţ în parte. Mesajul preşedintelui Vasile Blaga a fost unul optimist. Conform liderului PDL, partidul s-ar afla în continuă creştere, USL-ul aflându-se într-un trend negativ.

Votul acordat în reuniunea democrat-liberalilor a fost de altfel, previzibil. Toate listele au fost aprobate, urmând ca în decurs de maximum două săptămâni Comisia de Etică să verifice fiecare candidatură în parte. De altfel, criteriile de integritate enunţate de către Monica Macovei şi-au făcut deja primele efecte: Ştefan Pirpiliu şi Dănuţ Liga, cei doi pedelişti care au migrat în formaţiunea lui Mihai Răzvan Ungureanu nu s-au mai regăsit pe listele de candidaţi. Unele semne de întrebare a ridicat şi candidatura Mariei Stavrositu care se află în conflict cu o parte a filialei Constanţa. Până la urmă, Colegiul Director a decis să amâne pronunţarea asupra unei noi candidaturi a deputatei.

Nelămuriri sunt şi în privinţa lui Sever Voinescu. Vicepreşedintele PDL nu şi-a anunţat încă intenţia de a candida, iar numele său nu se regăseşte pe listele prezentate în şedinţa de joi. Vicele PDL nu este singurul nemulţumit. Theodor Paleologu a refuzat de asemenea să se pronunţe public asupra intenţiei de a candida, având în vedere slaba priză la public pe care partidul o are în rândul bucureştenilor.

În schimb, discuţiile din cadrul Colegiului Director a risipit orice urmă de mister cu privire la candidatura Elenei Udrea: fostul ministru al Dezvoltării va candida la Neamţ în fieful lui Gheorge Ştefan. Fostul prim-ministru, Mihai Răzvan Ungureanu, se va confrunta cu electoratul, la Arad, în filiala lui Gheorghe Falcă. Tot la Arad va candida şi Mihail Neamţu, pentru un post de deputat.

Preşedintele PDL a clarificat şi situaţia lui Theodor Baconshi. „Domnul Baconschi are un profil intelectual foarte serios şi atunci sigur va candida pe colegiul Copou, unde este Universitatea din Iaşi”, a precizat Blaga, la finalul şedinţei.

Conform lui Blaga, mai rămân însă mici probleme de rezolvat: „Vom mai discuta încă o dată cu Brăila. Cert este că data de depunere la Birourile Electorale de circumscripție va fi 22. Asta înseamnă că lunea viitoare listele vor fi gata”.

Următoarea etapă spre Biroul Electoral este filtrul impus de către Comisia „Macovei”, pedeliştii fiind sfătuiţi să aibă pregătite nume de rezervă în cazul în care anumite nume vor fi respinse.