Pedepse drastice pentru chiriași și proprietari! Dacă încalcă această regulă ajung direct la închisoare

Partidul Social Democrat (PSD) a inițiat un proiect legislativ conform căruia chriașii, proprietarii sau administratorii de imobile unde se consumă sau sunt vândute droguri să fie, de asemenea, pedepsiți cu închisoarea.

29 sept. 2023, 15:21
Pedepse drastice pentru chiriași și proprietari! Dacă încalcă această regulă ajung direct la închisoare
Pedepse drastice pentru chiriași și proprietari! Dacă încalcă această regulă ajung direct la închisoare

Pedeapsă cu închisoare pentru chiriași și proprietari dacă fac această greșeală. Partidul Social Democrat (PSD) dorește să facă toate demersurile necesare în ceea ce privește lupta împotriva consumului de droguri. În acest sens, social-democrații au lansat un proiect care propune sancțiuni cu închisoarea pentru cei care dețin, închiriază sau administrează proprietăți în care se desfășoară consumul de droguri.

Citește și: Cea mai ciudată evadare. Motivul pentru care un rus a fugit din închisoare chiar în ziua când urma să fie eliberat

PSD a depus un proiect legislativ în scopul prevenirii şi combaterii ferme a traficului şi consumului de droguri, astfel încât evenimente dramatice, precum accidentul de la 2 Mai, să nu se mai întâmple. Potrivit propunerii de act normativ, şoferilor depistaţi ca fiind sub influenţa drogurilor sau alcoolului le va fi interzis dreptul de a mai conduce vehicule pentru o perioadă de până la zece ani, iar pedeapsa cu închisoarea nu va mai putea fi amânată, indiferent de motive, fiind eliminată suspendarea privării de libertate”, a transmis deputata Elena Stoica.

Amintim că ultima prevedere deja a fost introdusă prin legea Anastasia. Mai mult de atât, deputata a explicat că pachetul legislativ propus de PSD include și majorarea sancțiunilor pentru mai multe tipuri de infacțiuni care sunt legate de consumul de și tarficul de droguri.

„Demersul legislativ al PSD mai prevede majorarea pedepselor referitoare la finanţarea faptelor care sunt în legătură cu traficul şi consumul de substanţe psihoactive, acestea, alături de mijloacele de producere a lor, banii, valorile sau orice alte bunuri dobândite prin valorificare, urmând să fie confiscate. Un alt element de noutate prevăzut de această iniţiativă legislativă este considerarea folosirii minorilor în derularea de operaţiuni cu substanţe psihoactive ca fiind circumstanţă agravantă(…) Consumul de droguri va fi descurajat şi prin sancţionarea cu închisoare a proprietarilor, chiriaşilor sau administratorilor de imobile în care se consumă droguri”, a explicat social-democrata.

Se menționează că cele două proiecte legislative aflate în dezbatere la Senat au ca scop intensificarea sancțiunilor pentru șoferii care provoacă accidente mortale sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Aceste propuneri vizează suspendarea definitivă a permisului de conducere și aplicarea de pedepse cu închisoarea de până la 10 ani. Mai precis, se intenționează să se priveze șoferii de „dreptul de a conduce pe termen nelimitat”. De asemenea, proiectele de lege se concentrează asupra cazurilor în care șoferii, aflați sub influența alcoolului sau drogurilor, provoacă decesul unei alte persoane.

În astfel de situații, aceștia ar putea fi condamnați la pedepse cuprinse între trei și 10 ani de închisoare. Este important de remarcat că aceste propuneri au apărut în contextul în care s-au înregistrat mai multe accidente de circulație cauzate de șoferi sub influența substanțelor interzise sau a alcoolului.

Inițiatorii susțin că statisticile demonstrează că „România se confruntă cu o cifră alarmantă de accidente rutiere”.

Citește și: Mamă din Alba condamnată la închisoare, după ce i-a administrat fiicei sale de 11 luni un medicament prea puternic. Femeia este analfabetă


Calendar 2024
Calendar 2024