Medic pediatru: „Înfofolitul” copiilor, boală naţională

Pe lângă această greşeală, părinţii mai fac şi altle, de exemplu îi "îndoapă" cu mâncare pe cei mici sau nu le fac toate vaccinurile necesare. Află mai multe de la dr. Ana Culcer, medic primar pediatru cu o experienţă de peste 40 de ani, şi şefa secţiei de neonatologie a Spitalului Universitar Bucureşti, unul din cei mai cunoscuţi şi apreciaţi pediatri din România.

10 mart. 2015, 11:44
Medic pediatru: „Înfofolitul” copiilor, boală naţională

Vorbind despre bolile de sezon ale copiilor şi prevenirea lor, dr. Ana Culcer a menţionat mai multe greşeli atât de răspândite în rândul părinţilor, încât au deveni „boli naţionale”. Iată ce poţi face pentru a spori imunitatea copilului tău şi a preveni bolile de sezon.

Nu îl îmbrăca prea gros!

De teama curentului şi a frigului, multe mame îşi „înfofolesc” copiii cu haine prea groase, ceea ce duce, în timp la o sensibilitate sporită. Conform Dr. Culcer, copiii nu trebuie protejaţi în mod excesiv. Ei pot fi scoşi afară, la aer, încă din prima săptămână de viaţă şi pot fi luaţi în vacanţă la munte în această perioadă fără niciun risc pentru că „şi acolo, la munte, se nasc copii, care cresc sănătoşi”, după cum spune dr. Culcer.

De asemenea, nu trebuie evitată baia în perioadele când copilul este răcit pentru că exact atunci igiena corespunzătoare este foarte importantă.

Nu îl hrăni excesiv!

Obezitatea este întâlnită la vârste tot mai fragede la copiii „îndopaţi” de părinţi sau bunici care consideră că astfel îşi arată dragostea. Astfel cei mici mănâncă mult, dar prost, le lipsesc vitaminele şi mineralele, iar imunitatea scade. Dr. Ana Culcer recomandă suplimentele cu vitamine şi minerale în sezonul rece, în perioadele de suprasolictare intelectuală sau de câte ori este nevoie. 

Citeşte mai multe pe unica.ro