Peisaj apocaliptic în dealurile Horezu. Munții de gunoaie pun stăpânire pe natură: „Un mafiot din Vâlcea a adus mii de tone”. Imagini de coșmar

Peisaj cu totul apocaliptic între dealurile Horezu, unde mafia din zonă a depozitat munți de gunoaie care sunt adevărate focare de infecție.

24 mai 2021, 23:49

Peisaj apocaliptic între dealurile superbe din Horezu, unde mafia din zonă a aruncat tone de gunoaie care constituie adevărate focare de infecție. Situația a fost sesizată de politicianul Cornel Zainea într-o postare pe facebook. Deputatul a publicat niște imagini de-a dreptul șocante care arată munții de gunoaie care se revarsă în natură și pun stăpânire pe un peisaj natural ce dispare ușor din cauza nepăsării umane.

„Natura (umana) invinge! In decembrie 2017 am descoperit acest munte de gunoaie depozitate ilegal. Un mafiot din Valcea a pus mii de tone chiar aici, intre dealurile superbe de langa Horezu.Peisajul rezultat parea desprins din filmele apocaliptice. Cum a fost posibil asa ceva? Garda de Mediu n-a facut nimic. Romsilva n-a facut nimic. Politia, Primaria, Consiliul Judetean Valcea, Presa, DIICOT-ul, Jandarmeria, localnicii, n-au facut nimic. Nimeni n-a facut nimic. Raportul anchetei parlamentare a fost respins in Senat, ca PSD nu dorea sa se afle.”

Peisaj apocaliptic în Horezu: „Un amplu muzeu al poluării”

Cornel Zainea afirmat că deși zona se degradează pe zi ce trece din cauza gunoaielor, oamenii locului încearcă să-și desfășoare activitățile ca și cum nimic nu s-ar întâmpla, își duc oile la păscut în regiunea afectată și își cresc legumele și fructele în ciuda poluării din sol, notează ziare.com.

„Ieri fiind prin zonă, am trecut sa văd ce s-a mai întâmplat în acel loc. Cred ca ar putea fi amenajat un amplu muzeu în aer liber, un muzeu al poluarii. Sa ne educam urmasii ca nu ne putem juca cu asa ceva! Asta după ce pedepsim vinovații și oprim infiltrarea acelor otravuri în panza freatica, ca nu e deloc de joacă cu așa ceva, deși în continuare oile pasc liniștite în jur, iar țăranii vând produse „bio””, a scris Cornel Zainea pe facebook.