Peisaje de poveste la târgurile de Crăciun din Europa FOTOGALERIE

Vin fiert, mere glazurate, colinde, cârnaţi de casă, turtă dulce, zahăr candel şi nelipsiţii brazi împodobiţi ca de poveste, toate adunate la un loc la târgurile organizate în cele mai mari oraşe ale Europei cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

13 nov. 2011, 18:50

Zilele acestea, vor începe târgurile de Crăciun în majoritatea marilor oraşe europene. Şi nu e nimic mai plăcut într-o zi de decembrie, decât să te plimbi printre tarabele încărcate cu bunătăţi şi decoraţiuni îmbietoare, numai bune de împodobit bradul.

Fie că te afli la Viena, la faimosul târg „Christkindlmarkt” din faţa Primăriei din Viena, în piaţa Rathausplatz, printre căsuţele de lemn pe care le vizitează milioane de oameni în fiecare an, sau la Bruxelles, în Grote Markt, Piaţa Centrală, printre munţii de ciocolată belgiană, nu poţi să nu te simţi cuprins de spiritul sărbătorilor.

Mai aproape de ţara noastră este târgul de la Praga, Vanocni trhy, unde poţi găsi cele mai frumoase cristaluri de Boemia şi cele mai bune bomboane de zahăr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu putem să nu menţionăm Gedächtniskirche, Biserica Memorială din Berlin, bombardată în cel de-al Doilea Război Mondial şi din care a rămas restaurată doar o parte, pentru a aminti de evenimentele de atunci. Aici, pe lângă decoraţiunile de Crăciun, poţi găsi şi obiecte de artă tradiţională germană, alături de ciocolata caldă.

Cel mai înalt brad îl vei găsi în Marienplatz, în Munchen, unde sărbătoarea începe în prima vineri înaintea Crăciunului, atunci când mii de localnici se adună pentru a aprinde beculeţele în bradul de 30 de metri înălţime. Tot aici găseşti cele mai frumoase sculpturi în lemn cu imaginea Naşterii Domnului.

Şi în nordul Europei se pregătesc festivaluri de sărbători. La Copenhaga, în Grădinile Tivoli, cel mai vechi parc de distracţii din Europa, are loc târgul anual de Crăciun.

Aici, păşeşti într-un peisaj de Hans Christian Andersen, împodobit cu sute de brazi de Crăciun şi peste o jumătate de milion de luminiţe care fac ca întreaga zonă să fie desprinsă dintr-o poveste. Lacul principal e transformat într-un patinoar gigantic.

Tot aici, te vei întâlni cu porţelanurile pentru care capitala Danemarcei este renumită, dar şi cu faimoasele păpuşi de lemn.