Pelerinaj în județul Suceava. Credincioșii se pot ruga la moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a anunțat că moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava vor fi purtate în perioada următoare într-un pelerinaj prin mai multe comunități din județ pentru a aduce liniște credincioșilor.

23 nov. 2020, 16:48
Pelerinaj în județul Suceava. Credincioșii se pot ruga la moaștele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava

Pelerinaj în județul Suceava. Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a precizat într-un comunicat de presă faptul că anul acesta, marcat de pandamia de coronavirus, a secerat viețile celor dragi și a schimbat modul de relaționare dintre persoane.

Citește și: Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, vrea pelerinaj de Sfântul Andrei

Arhiepiscopia a precizat faptul că la începutul pandemiei, cu binecuvântarea lui ÎPS Pimen, moaștele Sfântului Ioan cel Nou au fost purtate, în duh de rugăciune, pe străzile Sucevei și în curtea Spitalului Județean.

„Reacțiile au fost cât se poate de pozitive: oamenii au simțit liniște, pace și au redobândit un gram de încredere și speranță. Și de atunci, în mai multe rânduri, nu puțini oameni au cerut ca din nou „să mai venim cu Sfântul”, se menționează în comunicat.

Pelerinaj în județul Suceava. Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a ținut să precizeze că la mai bine de jumătate de an de la scoaterea moaștelor Sfântului Ioan cel Nou, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, în urma consultări cu autoritățile locale și județene, moaștele Sfântului Ioan cel Nou vor pleca să binecuvinteze județul Suceava.

„Zilele acestea, ele vor fi purtate cu cinste și cu rugăciune prin mai multe comunități din cuprinsul eparhiei, pentru ca prezența lor să aducă, iarăși, credința că nu suntem singuri și că sfinții ne ocrotesc și se roagă lui Dumnezeu pentru noi. Nu va fi un pelerinaj așa cum sunteți obișnuiți. Nu vor fi oameni care să poarte pe umerii lor moaștele Sfântului Ioan, așa cum obișnuim în fiecare an la 24 iunie” , se arată în comunicat.

”Dar, dacă acum, ele vor fi duse cu ajutorul unui automobil, cei care vă veți întâlni cu Sfântul să vă opriți preț de câteva secunde și, rostind o rugăciune pentru dumneavoastră, pentru cei dragi și pentru cei bolnavi, să considerați că îl purtați pe brațele inimii pe Sfântul nostru drag, Ioan Mucenicul, ocrotitorul Sucevei!”, precizează Arhiepiscopia în comunicatul de presă.


loading...