Pelle Alsing, bateristul trupei Roxette, a murit la vârsta de 60 de ani

Pelle Alsing a murit la 60 de ani. Trupa suedeză Roxette a confirmat vestea tristă pe contul oficial de Twitter, fără a preciza şi cauza decesului.

21 dec. 2020, 10:54
Pelle Alsing, bateristul trupei Roxette, a murit la vârsta de 60 de ani

Per Gessle, solistul de la Roxette, a postat o poză cu Pelle Alsing, pe care l-a descris drept „cel mai bun prieten pe care ţi-l poţi imagina”. Gessle a mai spus că „îi va duce dorul mai mult decât poate exprima în cuvinte”.

A murit Pelle Alsing de la Roxette

„Cu o tristeţe de nedescirs vă anunţ că dragul nostru Pelle Alsing a încetat din viaţă. (…) Pelle nu a fost doar un toboşar minunat şi inventiv, a fost de asemenea cel mai bun prieten pe care ţi-l poţi imagina, o fiinţă bună şi generoasă”, este postarea de pe pagina de Facebook a Roxette.

În decembrie 2019, şi cântăreaţa Marie Fredriksson, membră a trupei suedeze Roxette, celebră pentru hituri precum „It Must Have Been Love”, a murit la vârsta de 61 de ani, după o lungă suferinţă.

Roxette a fost o formație suedeză de muzică pop-rock, alcătuită din Marie Fredriksson (voce) și Per Gessle (voce și chitară). Formată în 1986, s-a bucurat de popularitate în țara natală, succesul internațional venind cu albumul Look Sharp! (1988), de pe care au fost extrase pe single hituri ca „The Look” și „Listen to Your Heart”. În 1990 lansează piesa „It Must Have Been Love” de pe coloana sonoră a filmului „Pretty Woman”, ce se bucură de asemenea de succes, fiind distribuită în peste nouă milioane de exemplare în toată lumea; „Listen to Your Heart” și „It Must Have Been Love” au fost difuzate de peste patru milioane de ori, separat, la radio. Albumul Joyride (1991) a devenit cel mai bine vândut album, cu peste 11 milioane de copii distribuite internațional. După încă două albume de succes, grupul a luat o pauză la mijlocul anilor 1990, dar avea să se întoarcă în 1999 cu albumul Have a Nice Day.