Pelletier: Americanii sunt plictisiţi, acesta e motivul pentru care Obama este preşedintele SUA

Paul Pelletier, membru al Partidului Republican, îl vede pe Barack Obama, candidatul democrat şi actualul preşedinte al SUA, câştigător în alegerile prezidenţiale din noiembrie. Paul Pelletier, consultant de campanie şi strângeri de fonduri, a vorbit luni în cadrul unui eveniment organizat la Ambasada Americană din Bucureşti.

15 oct. 2012, 14:11
Pelletier: Americanii sunt plictisiţi, acesta e motivul pentru care Obama este preşedintele SUA

Paul Pelletier, membru al Partidului Republican şi specialist în consultanţă politică, a declarat în cadrul unei mese rotunde organizată de Ambasada SUA la Bucureşti, că probabil „preşedintele va fi reales”.

„La ce trebuie să vă aşteptaţi la aceste alegeri, şi spun asta ca republican, este că preşedintele va câştiga. Am prezis asta acum multe luni. Am fost surprins de felul în care s-a descurcat Mitt Romney la prima dezbatere televizată (…) Cred că preşedintele va fi reales, şi urăsc să spun asta pentru că sunt republican”, a declarat Paul Pelletier, membru al Partidului Republican.

Donald Fowler, membru al Partidului Democrat din SUA şi membru al Comitetului Naţional Democrat, prezent şi el la dezbaterea de la Ambasada SUA, a fost mai precaut în declaraţii spunând că nu ştie cine va câştiga.

„În cazul acestor alegeri, în ceea ce priveşte chestiunile interne, se vede o diferenţă clară între democraţi şi republicani, între Romney şi Obama. Dacă te uiţi pe programul chestiunilor interne interne şi vezi ce vrea Obama şi ce vrea Romney o să descoperi că sunt două lucruri foarte diferite. Şi nu ştiu cine va câştiga. Unii spuneau că Obama va câştiga înainte de prima dezbatere. Dar aceste alegeri vor depinde de problema chestiunilor interne, nu de probleme de politică externă”, a declarat Donald Fowler, membru al Comitetului Naţional Democrat.

Paul Pelletier a mai precizat şi că în alegeri cel mai adesea nu iese câştigător cel mai competent candidat, ci acela care reuşeşte să obţină cele mai multe voturi.

„Ce este surprinzător pentru oamenii care nu se confruntă zi de zi cu politica este să descopere că nu câştigă cea mai bună persoană alegerile, acest lucru se întâmplă foarte rar, ci câştigă persoana care poate să adune cele mai multe voturi (…) Foarte puţine alegeri au ca teme majore ce rol vrea SUA să aibă în România sau alte chestiuni externe. Ele se concentrează pe ce mă afectează pe mine acum, dacă am o slujbă, dacă copiii mei au bani de pachet la şcoală, dacă pot să-i duc la McDonalds când vreau eu, dacă am bani în buzunar, la asta se gândesc majoritatea alegătorilor”, a mai precizat Paul Pelletier.

„Americanii sunt plicitisiţi. Le plac lucrurile noi. Le plac provocările. Asta este părerea mea ca republican, dar cred că acesta este principalul motiv pentru care Barack Obama este preşedintele SUA. Pentru că reprezenta ceva nou şi interesant şi a vindecat multe răni interne pe care SUA le avea, mai ales trecutul sclavagist de acum peste 150 de ani”, a completat acesta.