Penalităţile de întârziere, ANULATE de Fisc pentru rău-platnici, iar suma poprită nu va mai depăşi datoria la ANAF

Guvernul a anunţat că va anula penalitățile de întârziere pentru rău-platnicii la Fisc care fac eșalonare. De asemenea, tot în cadrul măsurilor pe care le va mai Cabinetul Grindeanu pentru creșterea gradului de colectare a taxelor și a impozitelor se află şi faptul că suma poprită de ANAF nu va mai depăşi datoria contribuabilului. 

08 mart. 2017, 08:27
Penalităţile de întârziere, ANULATE de Fisc pentru rău-platnici, iar suma poprită nu va mai depăşi datoria la ANAF

Guvernul a transmis că, până pe 15 aprilie, vor fi luate mai multe măsuri urgente pentru creșterea gradului de colectare a taxelor și a impozitelor , una dintre ele fiind aceea ca suma pe care se face poprire să nu depășească datoria către ANAF.

Potrivit unui comunicat al Fiscului, se vor lua mai multe măsuri din luna aprilie pentru stimularea plăţilor la bugetul de stat, printre care: 

„Consilierea contribuabililor pentru plata la timp a taxelor și completarea corectă a declarațiilor fiscale;
Îndrumarea contribuabililor pentru accesarea plății eșalonate a obligațiilor fiscale, în cazul în care nu-și pot plăti la timp taxele și impozitele. Această soluție permite acordarea unor facilități cum ar fi anularea penalităților de întârziere, în cazul finalizării eșalonării;
Extinderea Serviciului „Spațiul Privat Virtual” la persoanele juridice și la alte entități fără personalitate juridică;
Flexibilizarea modalității de poprire pe conturi în cazul contribuabililor care sunt executați silit, astfel încât suma blocată să nu depășească datoria către ANAF;
Inițierea de acțiuni de control în domeniul comerțului on-line;
Intensificarea controlului în scopul identificării contribuabililor care înregistrează în evidențele contabile facturi false”.

CITEŞTE ŞI Premierul Grindeanu despre sporul de suprasolicitare de 25% de la ANAF: Vor fi alocate fonduri la rectificarea bugetară

De asemenea, în cadrul unui grup de lucru interministerial se lucrează la un proiect de lege a prevenției, care va avea drept scop „prevenirea aplicării automate a sancțiunilor pentru faptele care constituie contravenții, prin întocmirea unui plan de conformare, astfel încât să fie acordat contribuabilului un termen în care va avea posibilitatea să corecteze neregulile constatate și să se conformeze dispozițiilor legale”.