Penibilul USR: azi, episodul cu Ghinea și mașinuțele de jucărie

Useristul Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene, s-a dus la DNA pentru a solicita procurorilor să redeschidă dosarul clasat al achiziției de autospeciale BMW pentru Poliția Rutieră.

14 dec. 2023, 17:06
Penibilul USR: azi, episodul cu Ghinea și mașinuțele de jucărie

În argumentația pe care a făcut-o în fața oamenilor legii, Ghinea a prezentat câteva mașinuțe de jucărie. Nu știm cum a arătat demonstrația făcută pe masa procurorilor, dar Ghinea a fost foarte mândru de găselnița sa, încât la ieșirea din sediul DNA le-a arătat și jurnaliștilor jucăriile sale.

Este foarte probabil ca acest spectacol ridicol să fi fost aprobat de conducerea USR în prealabil. Fiindcă Cristian Ghinea este angajat la propriul partid pe poziția de consultant politic, pentru care încasează 6500 euro pe lună. Iar pentru acest salariu plătit din bani publici, el a venit la DNA să se joace cu nino-nino.

Dincolo de penibilul stârnit de Cristian Ghinea, poziționarea USR față de o achiziție publică este cel puțin curioasă, după ce partidul condus de Cătălin Drulă se transformase în cel mai dur adversar al DNA. În cazul cumpărării de vaccinuri peste necesarul național, procurorii anti-corupție i-au luat recent în vizor pe foștii miniștri ai Sănătății din partea USR, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă. Din acel moment, toți liderii USR au acuzat DNA că instrumentează dosare politice. Însă, USR este prieten cu DNA doar când este vorba despre membrii altor partide.

Din dorința de la transforma politica românească într-un circ ridicol, USR a stabilit un nou record, fiind primul partid care și-a trimis un lider la sediul DNA cu jucării. Ocazie cu care USR marchează a nouă premieră: primul partid care pune presiune pe procurori să redeschidă dosare!