Pensia de handicap umilitoare pe care o primește Mircea Solcanu, după operația pe creier

Mircea Solcanu primește o pensie de handicap extrem de mică după operația la creier suferită în 2012. În ciuda problemelor grave de sănătate, vedeta urmează facultatea de Actorie.

12 ian. 2022, 12:11
Pensia de handicap umilitoare pe care o primește Mircea Solcanu, după operația pe creier

Mircea Solcanu, unul dintre cei mai îndrăgiți prezentatori TV, s-a retras din lumina reflectoarelor după ce a trebuit să se supună unei intervenții de extirpare a unei tumori, procedură pe care a făcut-o la Viena.

Cu ce sechele a rămas Mircea Solcanu după operaţia pe creier: „Operaţia îmi asigura un număr limitat de ani până la o recidivă”

Tumoarea de care suferea a lăsat sechele, iar în prezent Mircea Solcanu nu  mai aude deloc cu o ureche, iar la cealaltă și-a pierdut auzul în proporție de 70%, de asemenea. Mircea Solcanu a fost nevoit să se pensioneze pe caz de boală și supraviețuiește din 760 de lei pe lună.

În ciuda greutăților pe care le întâmpină, fostul prezentator TV nu s-a lăsat doborât de probleme și a decis să-și urmeze pasiunea. În prezent Mircea Solcanu locuiește în Constanța și este student la Actorie, în anul doi.

„Ieri am primit banii. O să păstrez talonul. Pentru cei cu pensiile mici, este un mare ajutor. Din păcate, e doar pentru luna ianuarie suma asta. Păi, făceam petrecere, dacă rămânea așa tot anul. După 3 ani în care nu am luat bursă, ci pensie, acum pensia mea a „bătut’” luna asta bursele pe care le iau colegii mei de facultate, la Actorie. Eu am o pensie de 760 de lei, acum am luat 2.000 de lei. Dacă rămânea așa, de 2.000 de lei, eram „like a boss”. Dar, de la 760 de lei, când primesc de obicei, la 2.000 de lei, cât am primit ieri, e un șoc pentru oricine‘, a spus Mircea Solcanu, potrivit cancan.ro.

Ce face acum Mircea Solcanu, la 8 ani de când s-a retras de la TV

Ce face acum Mircea Solcanu. Fostul prezentator s-a retras din spațiul public, dar pe reţelele de socializare este activ, unde mai postează fotografii sau diverse mesaje.

De când a renunțat la TV, Mircea Solcanu și-a schimbat și look-ul, acum are părul lung. La vârsta de 44 de ani, bărbatul s-a stabilit în Constanța, acolo unde deține şi o mică afacere.

 

În urmă cu câțiva ani, el a avut chiar și o plajă în administrare, însă acum mai are doar un mic spațiu comercial, la parterul unui bloc. În prezent, fostul prezentator este student în anul 3 la Facultatea de Arte din cadrul Universității Ovidius din Constanța (la secția „artele spectacolului – actorie”), iar în timpul liber face activități de voluntariat pentru asociațiile de protecție a animalelor, scrie Wowbiz.ro.

Ce face acum Mircea Solcanu

Mircea Solcanu era, la începutul anilor 2000, una dintre cele mai simpatizate vedete PRO TV, însă prezentatorul Poveștirilor de noapte a rămas fără job după ce a avut nefericita inspirație să facă un comentariu care a scandalizat multă lume la vremea respectivă. Mircea Solcanu i-a acuzat pe părinţii băieţelului sfâşiat de câini în septembrie 2013, Ionuţ Anghel, folosind termeni foarte duri, fapt care l-a costat locul de muncă.

„Familia Anghel! S-a inventat munca. Dacă nu vă place munca, duceţi-vă copilul să-l mănânce alţi câini, se pare că din asta trăiţi. Ce sumă aţi încasat în urma participării la emisiuni TV, acelea care se desfăşurau când copilul vostru era pe catafalc?’, a spus la vremea respectivă Solcanu, spre indignarea unei țări întregi.