Pensia pentru persoanele cu handicap poate fi cumulată cu alte venituri independente

Comisia de muncă din Camera Deputaţiilor a decis, luni, că persoanele cu handicap care au si alte venituri din activități independente vor beneficia în continuare de pensie. Decizia a fost luată după ce șeful psd, Liviu Dragnea, a depus un amendament la Legea pensiilor

30 oct. 2017, 15:44
Pensia pentru persoanele cu handicap poate fi cumulată cu alte venituri independente

In plus, deputații au decis ca de acest cumul de pensie pentru persoanele cu handicap cu alte venituri din activități independente sa beneficieze si urmașii acestora. Decizia vine dupa ce un astfel de caz din județul Suceava a fost facut public.

Proiectul urmează sa primească marţi votul final in plenul Camerei Deputatilor, urmând sa fie trimis la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Citeşte şi Sindicaliştii din învăţământ solicită Guvernului modificarea Legii pensiilor. Profesorii vor să iasă la pensie mai devreme cu trei ani

Modificarea aplicată Legii pensiilor vine după ce Codin Maticiuc i-a transmis o scrisoare publică lui Liviu Dragnea în care îi solicita intervenţia în cazul tinerei bolnave de scleroză multiplă, care a rămas fără pensie pentru că a scris o carte de poezii.

„Legea spune ca nu ai dreptul sa înregistrezi venituri daca încasezi fabuloasa pensie asa ca fetei respective i-a fost anulată pe următorii trei ani. Ma gandesc ca ati putea propune modificarea acestei legi idioate. Ma gandesc ca ati putea schimba ceva atat de nedrept si stupid. Stiu ca nu e mare lucru”, a scris Codin Maticiuc în scrisoarea deschisă către Liviu Dragnea, publicată pe Facebook.

Răspunsul șefului PSD nu a întârziat. Dragnea i-a răspus lui Codin, tot pe aceeași rețea de socializare, afirmând că „legea e imperfectă” și va fi modificată.

„Legea nu cuprinde toate situațiile posibile. Așa sunt legile, limitate, asta e natura lor. Legea asta trebuie modificată. Ideea ce stă în spatele legilor este să ajute cetățenii, nu să le provoace neplăceri. Așa că vom modifica această lege proastă”.

Citeşte şi Lia Olguţa Vasilescu: Legea pensiilor este gata de la 1 octombrie. Acum se calculează impactul. Nu se schimbă vârsta de pensionare

Ioana Laura Florescu povestește că „din 2013 iau un ajutor de handicap care mi s-a și tăiat între timp, am scleroza multiplă în plăgi, pâna în 2015 luam 220 de lei și de atunci s-a scăzut de la gradul 3 la gradul 2. Și trebuia să traiesc cu cei 400 de lei inițial și după s-a mărit la 520. Și cei 39 de lei oferiți de stat. Și atunci m-am gândit să scriu o carte, am știut că editura plătește toate textele, și n-am știut că trebuie să plătesc și eu cei 19 lei, pentru că atâta trebuia să platesc”.