Pensii 2021. Planul mârşav al Coaliţiei de Guvernare: Şi la muncă până la moarte şi cu pensii micşorate. Reacţiile românilor

Declarație controversată a ministrului Cristian Ghinea. El a dat de înteles că românii ar trebui să iasă la pensie cu picioarele înainte.

12 iun. 2021, 19:33
Pensii 2021. Planul mârşav al Coaliţiei de Guvernare: Şi la muncă până la moarte şi cu pensii micşorate. Reacţiile românilor

Pensii 2021. Reactia românilor a fost una pe măsură. Şi liderii opoziţiei au venit cu intervenţii dure după noua găselniţă scoasă de coaliţia de guvernare.

Pensii 2021. Planul mârşav al Coaliţiei de Guvernare: Şi la muncă până la moarte şi cu pensii micşorate. Reacţiile românilor

Pensionarea la 70 de ani s-a aprobat!

Lia Olguța Vasilescu, fost ministru al Muncii şi actual edil al Craiovei, a comentat proiectul de lege prin care angajaţii se vor putea pensiona la 70 de ani, la cerere. Ea a lansat un semnal de alarmă către români privind măsura care, în viitor, va deveni o obligativitate.

„Vorbesc în cunoștință de cauză pentru că, în momentul când eram ministru am avut mai multe discuții cu cei de la Comisia Europeană și cu cei de la Fondul Monetar Internațional care au solicitat să întâmple acest lucru. Şi am spus că nu sunt foarte multe țări din Uniunea Europeană care au vârsta de pensionare foarte înaintată, sunt foarte puține și unde speranța de viață este foarte mare ori, noi avem după Bulgaria cea mai mică speranță de viață din Uniunea Europeană.

Şi am spus că nu sunt foarte multe țări din Uniunea Europeană care au vârsta de pensionare foarte înaintată, sunt foarte puține și unde speranța de viață este foarte mare ori, noi avem după Bulgaria cea mai mică speranță de viață din Uniunea Europeană. Deci este clar că a avut aceste discuții la Comisia Europeană, este clar că nu au mers pe principiul de a apăra, până la urmă, cetățeanul român să nu se întâmple acest lucru și că asta se va întâmpla într-un viitor mai mult sau mai puțin apropiat.

Eu vreau să mai atrag atenția asupra unor chestiuni. Faptul că se introduce în PNRR modificarea legislației de pensii ceea ce este o prostie că nu poate să vină un specialist din afara României să îți facă ție legea pentru tine ca și român.

Legea Pensiilor aşa cum a fost ea votata, legea 127 şi care nu este o lege a PSD-ului, este o lege făcută de cei mai buni specialişti care există în România şi care au ştiut mai bine ca oricine altcineva să corecteze inechitățile de care vorbeşte dna Turcan şi anume pensie egală între femei și bărbați, cei care au ieșit pe legislații diferite la pensie să aibă aceeași pensie, toate acestea le corectează legea 127, dar pentru Dumnezeu, ca să se poată aplica legea respectivă cineva trebuie să înceapă procesul de recalculare a pensiilor.”, spuns Olguţa Vasilescu.

Reacţiile românilor când au fost întrebaţi: „Credeţi că cineva vrea să iasă din câmpul muncii cu picioarele înainte?”

„-După 70 de ani? Prosti or fi astia daca nu fac pensionarea dupa 150 de ani. Sa nu mai apuce nimeni. Decat ei cu neamul lor.

-Dar el nu vrea sa o ia inaintea noastra? Sa iasa el asa, sa o ia ianinte. Să aiba parte el de așa ceva.

-Multumesc lui Dumnezeu ca am iesit la pensie. Sanatate sa am, ca in rest am de toate.”

Citeşte şi: Pensii 2021. Mihai Tudose aruncă bomba: Pensiile românilor au fost îngheţate! E manevră! EXCLUSIV