Pensii 2022. Anunţul de ultimă oră al ministrului Finanţelor. Ce se întâmplă cu sistemul de pensii

Ministrul Finanţelor îi linişteşte pe români după ce unii politicieni şi analişti economici au atras atenţia asupra faptului că sistemul de pensii ar avea de suferit din cauza numărului mare de pensionari şi a reducerii numărului de angajaţi.

22 iul. 2022, 08:25
Pensii 2022. Anunţul de ultimă oră al ministrului Finanţelor. Ce se întâmplă cu sistemul de pensii
Pensii 2022. Anunţul de ultimă oră al ministrului Finanţelor

Pensii 2022. Adrian Câciu, ministrul Finanţelor, susţine că sistemul de pensii din România nu se apropie de colaps şi nu este în pericol, aşa cum spun unii politicieni şi analişti economici.

Pensii 2022. Ministrul Finanţelor îi linişteşte pe români: „Sistemul de pensii nu este în pericol”

Citeşte şi Pensii 2022. Vestea aşteptată de 5 milioane de români. Ministrul Muncii: „Nu voi semna!”

Ministrul de Finanţe a precizat că sistemul de pensii este construit corect şi nu va intra în colaps, dacă vor fi plătite toate contribuţiile în mod corect. Adrian Câciu a amintit de cele 1,5 milioane de persoane care lucrează în moduri permise de Codul Fiscal dar care nu plătesc contribuţii.

„Sistemul de pensii nu este în pericol. Dreptul la pensie este una, finanţarea este alta. Unii politicieni au spus că acest sistem va colapsa. Dacă suntem corecţi în societate şi plătim toţi contribuţii nu are cum să colapseze”, a precizat ministrul.

Referitor la impozitarea pensiilor speciale, ministrul Câciu a declarat că o analiză este în curs.

„Analiza din cadrul Ministerului de Finanţe este în derulare. Sunt o serie de simulări care au loc, sunt o serie de date care se strâng”, a mai declarat ministrul Adrian Câciu.

Citeşte şi Pensii 2022. Lovitură pentru milioane de români, modificările Codului fiscal afectează contribuțiile la fondul de pensii