Pensii 2022. Ministerul Muncii a făcut calculele, cu cât cresc toate pensiile în acest an

Pensionarii au primit o majorare de 10% a punctului de pensie, de la 1.442 lei la 1.586 lei, la începutul acestui an, în timp ce pensia minimă a crescut cu 25%.

08 iun. 2022, 08:33
Pensii 2022. Ministerul Muncii a făcut calculele, cu cât cresc toate pensiile în acest an

Pensii 2022. Ministerul Muncii face simulări pe mai multe variante de majorare a pensiilor pentru anul în curs, fiind luate în calcul creşteri ale punctului de pensie cu 5%, 8% sau 10%, au declarat pentru Profit.ro surse din Ministerul Muncii.

În cazul în care Guvernul decide o creştere a pensiilor, aceasta ar putea avea loc în toamnă, după rectificarea bugetară, posibil în septembrie, potrivit informaţiilor Profit.ro.

Pensionarii au primit o majorare de 10% a punctului de pensie, de la 1.442 lei la 1.586 lei, la începutul acestui an, în timp ce pensia minimă a crescut cu 25%.
Preşedintele Klaus Iohannis a pledat, marţi, pentru creşterea pensiilor, afirmând că este „imoral” şi „incorect” ca doar pensionarii să plătească „preţul” crizelor. Iohannis a anunţat că Guvernul va veni cu un plan serios în această chestiune.

Marcel Ciolacu: Este normal să se mărească pensiile pentru că nu putem lăsa pe cei cu veniturile mici şi pe pensionari să ducă în spinare toată această perioadă complicată

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, marţi, la Buzău, despre o majorare a pensiilor, în perioada următoare, că este normal să se mărească pensiile pentru că nu putem lăsa pe cei cu veniturile mici şi pe pensionari să ducă în spinare toată această perioadă complicată. El a precizat că va face anunţul privind o majorare a pensiilor după ce vor lua această decizie în coaliţie.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, la Buzău, dacă pensiile vor creşte anul acesta, înainte de data de 1 ianuarie. ”Ca să ieşim din această logică, România nu este singulară în ceea ce se întâmplă acum în lume, şi mai ales în UE. Am văzut şi în Germania, s-au mărit pensiile, nu a fost atât de mare discuţia. Este normal să se mărească pensiile pentru că nu putem lăsa pe cei cu veniturile mici şi pe pensionari, şi nu este o pomană, este un drept al dânşilor, să ducă în spinare toată această perioadă complicată”, a spus liderul PSD.

El a precizat că va face anunţul privind o majorare a pensiilor după ce vor lua această decizie în coaliţie.

Pensii 2022. Marcel Ciolacu, veşti bune pentru 5 milioane de români: Este normal să se mărească pensiile

”Ştim foarte bine că suntem la al treilea pachet de măsuri economice luat la mai puţin de şase luni de zile. Am văzut şi efectele acestor pachete atât sociale cât şi economice, am avut cea mai mare creştere, pe primul trimestru, din UE”, a mai spus el.

Pensii 2022. Klaus Iohannis, anunţ despre majorări: „Ar fi imoral şi incorect ca doar pensionarii să plătească preţul crizei”

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, întrebat ce opinie are despre o renegociere a PNRR privind pensiile, că ar fi imoral şi incorect ca doar pensionarii să plătească preţul unei crize economice, iar nivelul pensiei acestora trebuie să fie unul decent.