Anunţ oficial de la un membru important al Guvernului! Sunt vizaţi românii cu pensii de 1100 lei

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat că plafonul de venit s-ar putea majora până la 3.000 de lei. Toți românii cu pensii mici trebuie să știe acest lucru.

25 ian. 2023, 18:38
Anunţ oficial de la un membru important al Guvernului! Sunt vizaţi românii cu pensii de 1100 lei
Președintele Casei de Pensii anunță ce bani vor primi românii în februarie 2023

Pensii 2023. Marcel Boloş a vorbit despre nivelul de sărăcie de la noi din țară și a explicat că nivelul pensiei minime este de doar 1.100 de lei. Aproape 1.890.000 de români au o situație extrem de grea, încât primesc pachete cu alimente din partea Uniunii Europene.

Pentru a le ușura traiul acestor români, Guvernul României s-a gândit să crească plafonul de venit. Inițial, acesta va fi majorat la pragul de 2.000 de lei, după care ar urma să crească la 3.000 de lei.

Pensii 2023. Anunț important de la Guvern pentru românii cu pensii mici. „Am încercat ca în funcţie de plafonul de venit, să vedem cum se derulează mecanismul, să stabilim într-o primă etapă 2.000 de lei, dar probabil că după ce vom mai vedea cum se derulează mecanismul este posibil, dacă va aproba coaliţia (de guvernare) şi se vor mai purta discuţii în acest sens, ca acest plafon de venit să se actualizeze. Analizăm în mod serios ca plafonul de venit să îl actualizăm. Avem un scenariu care merge până în 3.000 de lei, dar aş vrea mecanismul să îl vedem la prima tranşă, a explicat Marcel Boloș, la Digi24.

Card energie 2023. Poşta a început să printeze documentele, vin banii de facturi. Poştaşul nu sună de două ori!

Situația financiară din România este foarte grea. Criza sanitară provocată de pandemia de coronavirus, dar mai ales războiul de la graniță, sunt cauzele principale care au dus la creșterea prețurilor incredibil de mult. Oamenii de abia se mai descurcă, chiar și cei care au salarii cât de cât mai bune.

Pensii 2023. În ceea ce privește pensionarii țării, mulți dintre ei sunt puși în situații dramatice. De exemplu, unii sunt obligați să renunțe la medicamentele care le oferă sănătatea, pentru a avea ce mânca. Alții renunță la mâncare, pentru a avea bani să își plătească facturile.

Ajutoare din partea autorităților au venit, însă nu sunt de ajuns. În acest an, pensionarii au primit mai multe beneficii din partea Guvernului, în funcție de veniturile pe care le au. De exemplu, cei care au pensii de până în 1.500 de lei, au primit un ajutor financiar de 1.000 de lei, care se va împărți în două tranșe. Banii se vor da în luna ianuarie și în luna octombrie.

EXCLUSIV Pensii 2023. Sute de mii de români primesc pensie mai mare în februarie. S-au greşit taloanele în ianuarie. Şeful Casei de Pensii, anunţ oficial
Bătrânii care au pensia între 1.500 și 2.500 de lei vor beneficia de un ajutor financiar de 800 de lei, acordat tot în două tranșe. În final, cei care au pensii cuprinse între 2.500 de lei și 3.000 de lei vor primi un ajutor de 600 de lei de la stat.

Pe lângă acestea, oamenii mai primesc bani pentru plata facturilor, pachete alimentare, dar și vouchere pentru alimente în valoare de 1.000 de lei.