Pensii 2024. Există români care primesc lunar pe card câte 90.000 de lei. Cum explică ministrul Muncii

Topul celor 10 pensii din România sunt împărțite în două categorii, primele 5 locuri fiind ocupate de persoane ce au lucrat în pe bază de contributivitate în domeniul bancar, următoarele cinci locuri fiind pensii speciale din domeniul Justiției

19 ian. 2024, 12:16
Pensii 2024. Există români care primesc lunar pe card câte 90.000 de lei. Cum explică ministrul Muncii

Pensii 2024. În cadrul unei emisiuni găzudite recent de România TV, la care a participat Simona Bucura Oprescu, ministerul Muncii, aceasta a menționat că în România există pensii care depășesc 90.000 de lei, adică echivalentul a peste 18.000 de euro lunar. În acest timp în România există peste un milioane de oameni ce sunt nevoiți să se descurce cu pensia minimă de 1.125 de lei lunar.

Pensii 2024. Marcel Boloş, anunţ crucial despre majorările aşteaptate de 5 milioane de români: „Ne-am pus speranţa în aceste venituri din digitalizare”

Pensii 2024. Simona Bucura Oprescu este ministrul Muncii, iar în cadrul unei emisiuni aceasta a dezvăluit că cele mai mari pensii din țara noastră ajung la peste 90.000 de lei, echivalentul a peste 18.000 de euro, pensii ce nu sunt speciale, ci contributive. Aceasta susține că 1.200.000 de români încasează pensia minimă, fiind nevoiți să se descurce cu o sumă de 1.125 de lei lunar, pe care să o împartă între facturi, medicamente și alimente pentru o lună întreagă.

Cea mai mare pensie din România ajunge la 94.000 de lei, aproximativ 19.000 de euro, iar persoana ce se bucură lunar de această sumă a lucrat în domeniul bancar, ministrul Muncii explicând că nu este vorba despre o pensie specială, ci de una contributivă, ce se bazează pe cotizațiile la bugetul de stat. „Este o pensie contributivă, de aproximativ 94.000 de lei, dar este o pensie contributivă, nu e pensie de serviciu.

Pe primele locuri, sunt pensii contributive cu valori foarte mari. Tot peste 90.000, tot cu pensii contributive. Sunt ale unor cotizanți la bugetul de stat din domeniul bancar. Mi se pare absolut corect, dacă s-au constituit, reținut și virat contribuții sociale pentru asta, mi se pare absolut corect”, a explicat ministrul Muncii.

Prețuri scandaloase pe aeroportul Otopeni! Un sendviș, o cafea și o sticlă de apă costă aproape cât un bilet de avion București – Roma! 53 de lei un sendviș cu salam săsesc și 23 de lei o brioșă mică!
Cu acest motiv, Simona Bucura Oprescu a precizat cât de importantă este contribuția socială plătite la bugetul de stat, mai exact acest lucru înseamnă să evite munca fără contract de muncă sau „la negru”. ”Din păcate, nu vorbim suficient despre cât de important este ca în toată perioada de activitate să fie achitate pentru tine contribuţiile sociale. Din păcate, sunt foarte mulţi români care nu înţeleg cât de important este ca întreaga ta activitate să fie declarată, indiferent de domeniul în care lucrezi.

Având munca declarată, vei avea apoi şi ceea ce meriţi de la statul român”, a menționat Simona Bucura Oprescu. 

Pensii 2024. Care sunt cele mai mari din România

Topul celor 10 pensii din România sunt împărțite în două categorii, primele 5 locuri fiind ocupate de persoane ce au lucrat în pe bază de contributivitate în domeniul bancar, următoarele cinci locuri fiind pensii speciale din domeniul Justiției. Cea mai mare pensie din România este câștigată de un fost bancher, iar aceasta este obţinută strict pe bază de contributivitate, primind suma brută de 95.423 de lei. După scăderea taxelor și a impozitelor, fostul bancher primește lunar 84.000 lei lunar.

A doua persoană ce se află în topul celor mai mari pensii din România primește 71.417 lei brut, urmând ca după scăderea impozitelor pensia să ajungă la 62.476 de lei, deci 12.495 de euro. Pe următoarele trei locuri se află sume brute cuprinse între 68.981 de lei și 60.352 lei, astfel valoarea netă variază între 60.283 de lei net și 52.517 lei.