Pensii 2024. Mulţi români nu mai apucă recalcularea pensiilor din septembrie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia medie a fost de 2.248 de lei, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).
Filip Stan
06 mai 2024, 11:08
Pensii 2024. Mulţi români nu mai apucă recalcularea pensiilor din septembrie

În aşteptarea majorărilor promise prin reclacularea tuturor pensiilor, România a pierdut în ultima lună peste 4.200 de pensionari.  Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia medie a fost de 2.248 de lei, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).

Valoarea totală a drepturilor de pensie cuvenite s-a ridicat la aproape 10,676 miliarde lei. Din totalul pensionarilor, 632.361 aveau perioade lucrate în agricultură, pensia medie fiind de 636 de lei.

Potrivit statisticilor CNPP, din totalul pensionarilor din sistemul public de pensii, numărul celor care s-au pensionat la limita de vârstă era de 3.810.022 de persoane, dintre care 2.187.782 femei, în timp ce pensia medie se situa la 2.506 de lei.

Schimbare majoră în sistemul de pensii. Românii care ar putea ieși la pensie cu până la trei ani și jumătate mai devreme
Pensie anticipată au primit, în aprilie 2024, un număr de 4.955 de persoane (3.164 de lei pensie medie), pensie anticipată parţială 88.382 de persoane (2.302 de lei pensia medie) şi pensie de invaliditate 393.804 de persoane (pensie medie de 958 lei), dintre care 45.015 de persoane pentru gradul I de invaliditate (828 lei, pensie medie).

EXCLUSIV Pensii 2024: Românii află la vară cu cât le cresc pensiile. Ministrul Muncii: „Avem softul care face recalcularea”

Ministrul Muncii a dezvăluit faptul că softul ce va recalcula pensiile tuturor românilor, indiferent de sex, profesie sau legea pe care au ieșit din activitate.

Citește și: EXCLUSIV Pensii Paşte 2024: Băncile virează luni bani seniorilor care primesc pensiile pe card. Ministrul Muncii a făcut anunțul

Românii află la vară cu cât le cresc pensiile. Softul a ajuns la Casa Națională de Pensii

Simona Bucura Oprescu a vorbit despre deja celebrul soft care va recalcula pensiile românilor pe baza noii legi intrate în vigoare de la 1 ianuarie 2024. În septembrie, toți românii, indiferent de tipul de pensie, vor primi o majorare a indemnizației oferite de stat.

„Deja CNPP au semnat contractele pentru acel soft, avem acel program, acea aplicatie informatică ce vor calcula pensiile tuturor romanilor pe baza noii formule de calcul. Toate pensiile vor fi recalculate, indiferent de pensie. Nu ati avut incredere in noi să fim gata la timp. În lunile iunie, iulie, august deciziile vor ajunge la toți pensionarii. În luna mai deja vom incepe acest proces de recalculare. Plicurile cu deciziile de recalculare vor ajunge la români în perioada verii iar in septembrie vor ajunge pensiile recalculate și taloanele. Nicio pensie nu va scădea, se va menține cuantumul cel mai favorabil. Dacă ai muncit la fel și ai cotizat la fel, chiar dacă ai ieșit pe altă lege, chiar dacă ești femeie sau bărbat”, a declarat Simona Bucura Oprescu la România TV.

De asemenea, ministrul a vorbit și despre banii pentru pensii, despre care Marcel Boloș, ministru al Economiei şi Finanţelor, a spus că nu ar fi suficienți pentru majorarea tuturor pensiilor.

„Avem banii pentru pensii în bugetul de stat, sunt prevăzuți, nu există niciun fel de dubiu că avem banii. Pnesionarii pot să stea liniștiti că angajamentul Guvernului Ciolacu este un angajament ce va fi dus până la capăt. Noua lege este una sustenabilă, au fost colectate date de la Banca Mondială. Avem, foarte clar, pe bugetul pe 2024, banii pentru momentul recalculării care va aduce creșteri la pensiile românilor”, a mai menționat Simona Bucura Oprescu.

Citește și: Anunțul momentului. Simona Bucura Oprescu, vești bune pentru femei! ”Venim cu două beneficii importante în ceea ce privește pensia”

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
S-a rupt lanțul de iubire între Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță! „Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!”
Fanatik.ro
Ce să pui în ciorba de burtă ca să iasă ca la restaurant. Secretul pe care doar bucătarii cu experiență îl cunosc
Capital.ro
România e în doliu. A murit unul dintre cei mai mari sportivi din istorie: Ne-a părăsit un Uriaș
Playtech.ro
Îţi mai aduci aminte de Pamela din Dallas? Era o divă HOT, toată lumea o invidia. Acum o mai recunoşti?
DailyBusiness
Din păcate, s-a luat decizia! Aceste medicamente DISPAR din România
Adevarul
Imagini de colecție cu Ion Țiriac tânăr student când se antrena la baza sportivă studențească Tei VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Cornel Dinu se simte tot mai rău: „Nu mai iese din casă”
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Explicația halucinantă pe care a dat-o unchiul Mariei pentru ce i-a făcut micuței de doar 8 ani, după ce a fost prins
Cancan.ro
INCREDIBIL! Belodedici a fost reținut de poliție, după niște evenimente ca în filme
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Femeile vor putea ieși la pensie cu cel puțin 3 ani și jumătate mai devreme! Ce modificări se aduc la noua lege a pensiilor
Capital.ro
Adrian Alexandrov spune adevărul despre Elena Udrea și Coldea. Ce i-a făcut: S-a dat ordin
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
"Din păcate viaţa este crudă". A murit Dana Rotariu, soția fotbalistului din "Generația de Aur" Iosif Rotariu, la vârsta de 60 de ani
substantial.ro
Alinare în necazuri și sprijin în deznădejde: Acatistul Sfântului Mina, puterea supremă a rugăciunii
MediaFlux
Se dau VOUCHERE de MII de LEI pentru ROMÂNIA! Care sunt condițiile pentru a beneficia
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'