Pensii 2024. Pe ce dată veți primi pensia în luna noiembrie 2024. Pot exista mici întârzieri

Pensii 2024. Deși nu există modificări ale calendarului de acordare a pensiei, poate o exista anumită întârziere la plata acesteia pentru românii ce o încasează numerar, dat fiind faptul că 1 noiembrie pică vinerea. Pensionarii ce încasează venitul pe card pot sta liniștiți, deoarece în acest caz legea se respectă, iar aceștia vor beneficia de ea la data stabilită.
Alina Costache
01 nov. 2024, 10:15
Pensii 2024. Pe ce dată veți primi pensia în luna noiembrie 2024. Pot exista mici întârzieri

Pensii 2024. Deși calendarul încasării pensiilor nu s-a modificat, pot exista unele întârzieri deoarece 1 noiembrie pică vineri. Astfel, românii vor trebui să mai aștepte câteva zile până încasează pensia.

Pe ce dată intră pensiile românilor

Pensionarii care primesc banii prin poștă îi primesc, conform legii, între 1-15 ale lunii respective, la domiciliu, conform Casei de Pensii. Totuși, în noiembrie ar putea exista mici întârzieri, deoarece 1 noiembrie pică vineri. Astfel, există riscul ca banii să nu fie primiți în această zi și nici în următoarele două, deoarece 2 și 3 noiembrie pică sâmbătă și duminică. Astfel, pensia va fi primită, în unele cazuri, tocmai pe data de 4 noiembrie, cu o întârziere de două zile.

Citește și : Un poștaș din România, judecat pentru că nu a mai dus pensiile oamenilor din „lene”. Bărbatul a ținut banii în geantă zile întregi

Întârzierea plăților poate apărea pentru românii care primesc banii prin poștă, deoarece pensionarii ce încasează pensia pe card au o dată prestabilită care nu poate fi depășită. Prin urmare, cei care primesc pensia pe card vor beneficia de ea „în data de 12 a fiecărei luni, dar nu mai târziu de data de 13 a fiecărei luni”.

Pensia poate fi ridicată de la ghișeu dacă pensionarii nu sunt acasă

Pensionarii care încasează pensia în numerar și nu sunt acasă atunci când poștașul vine să le-o aducă, și-o pot ridica de la ghișeu dar, atenție într-un termen de numai două zile.

Citește și : Acasă la președintele Moldovei. Unde locuiește Maia Sandu, ce îi place să mănânce, cine îi gătește

„Pentru pensionarii avizaţi (cei care nu sunt găsiți la domiciliu) drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective. În caz contrar, pensiile se întorc la casa teritorială de pensii, de unde pot fi solicitate pentru reordonanțare la plată. Pentru persoanele care încasează pensia în cont curent sau cont de card, în situația în care nu au fost găsite acasă și au fost avizate, documentele de informare cu privire la sumele plătite (taloanele mov), nesolicitate de beneficiari, se păstrează la sediul oficiului poștal până în ultima zi lucrătoare a lunii în curs”, transmite Casa Națională de Pensii Publice (CNPP).

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Ce se întâmplă, de fapt, după hotărârea Curţii de Apel Ploieşti. Este decizia care aruncă alegerile în aer. ”Nu prea se mai pot organiza”
Capital.ro
Cea mai mare actriță pe care România a pierdut-o. Toți românii o păstrează în amintire: Ne pleacă oameni dragi..
Playtech.ro
Distanţa dintre perete şi frigider. Aşa va consuma mai puţin curent
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Rusia amenință Europa cu folosirea armelor nucleare dacă se confruntă cu acțiuni considerate neprietenoase
wowbiz.ro
Fiul adoptiv al Luminiței Anghel, în stare de șoc! Ce a aflat David Pușcaș despre mama lui naturală și ce mesaj i-a transmis?: „Îmi este frică, nu poți să faci chestia asta singur. Vreau să...”
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Ploi torențiale, vijelii și grindină. Vremea rea nu vrea să plece
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
kanald.ro
Horoscop dragoste mai 2025: Zodia care va plânge cu lacrimi amare din cauza persoanei iubite
Cancan.ro
Catinca Roman, prima reacție după ce s-a aflat că fiica ei a DISTRUS două apartamente: 'S-au întâmplat niște lucruri...'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Proprietarii de case și terenuri trebuie să declare tot la Primărie. E lege. Amendă 1.500 de lei dacă nu faci asta
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
stirilekanald.ro
Maria a murit de Paște, la slujba de Înviere. Femeia s-a prăbușit la pământ, în biserică. Ce i-a spus preotului înainte să moară: "Tare greu mi-a fost să ajung astăzi la biserică"
Dezvăluiri: Judecătorul care a suspendat anularea alegerilor, presat să urgenteze decizia. Cum a răspuns magistratul ploieștean
MediaFlux
Judecătorul Alexandru Vasile, cercetat de Inspecția Judiciară. Ce riscă magistratul care a suspendat o decizie a CCR
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
E la mare modă: planta zen care te liniștește… până-ți crapă ficatul