Pensii 2024. „Pensiile recalculate vor fi plătite din septembrie”. Anunţ oficial de la Guvern, vor fi şi majorări de 80%

Liderul PNL Sibiu, Raluca Turcan a anunțat vineri, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată în Sibiu, că în ianuarie 2024 pensiile au fost majorate cu 13,8%, iar începând cu septembrie anul acesta se vor plăti pensiile recalculate.

03 mart. 2024, 16:43
Pensii 2024. „Pensiile recalculate vor fi plătite din septembrie”. Anunţ oficial de la Guvern, vor fi şi majorări de 80%

Pensii 2024. Se schimbă radical sistemul de pensii din acest an, iar partidele aflate la putere îşi dispută partea bună a recalculării. PNL a asigurat resursele bugetare pentru majorările deja făcute și cele care vor rezulta din recalculare, subliniază Raluca Turcan.

”PNL a urmărit ca aceste majorări să fie sustenabile și realitatea ne confirmă că avem asigurate resursele bugetare, atât pentru majorarea deja făcută, cât și pentru majorările care vor rezulta din recalculare.

Pensii 2024. Cea mai bună veste pentru 5 milioane de seniori, s-a aprobat în ultima şedinţă de Guvern. Există şi vestea proastă, creşte vârsta de pensionare pentru femei
Este important de reținut că prin recalculare, nu scade nicio pensie, chiar dacă din calcul reiese o valoare mai mică a pensiei. Dimpotrivă, pensionarii care au avut vechime efectivă în muncă mai mare, vor avea creșteri semnificative”, a anunțat Raluca Turcan.

”Prin recalculare, nu scade nicio pensie!”
Procesul de recalculare, demarat prin digitalizarea dosarelor de pensii, va elimina erorile din trecut și va face plata pensiilor echitabilă, precizează ministrul.

”Prin recalculare, nu scade nicio pensie! Nu, nu scade, chiar dacă din calcul reiese o valoare mai mică a pensiei. Dimpotrivă, pensionarii care au avut vechime efectivă în muncă mai mare, vor avea creșteri semnificative”, spune ministrul PNL.

Raluca Turcan a explicat faptul că va fi suficient până la toamnă pentru recalcularea pensiilor. ”Am avut procese de recalculare care au durat ani. Însă ca ministru al Muncii am demarat procesul de digitizare a dosarelor de pensii, deși nu aveam nici oameni suficienți și nici bani în buget. Anul acesta, recalcularea pensiei se va face pe computer, fără erori, imediat, Nu cu pixul și hârtia sau cu dosarele cu șină prăfuite”, a mai spus Raluca Turcan.

Pensii 2024O categorie de români vor avea pensii cu până la 80% mai mari conform unui anunț al ministrului Muncii. Simona Bucura Operscu a făcut publică schema de măriri. 

„Un om care a muncit 35 de ani pe salariul minim, dacă acum primește 1.125 de lei, după calculele noastre va ajunge la o creștere de 87,4%, va avea 1960 de lei. Actuala formulă care încurajează munca va adapta pensiile mici și creșterea pensiilor cu 40%, poate vor fi creșteri cu 1 sau 80%, dar vom avea o creștere medie a pensiilor de 40%”, a declarat ministrul Muncii.

Pensii 2024. Categoria de români care încasează lunar, în medie, peste 20.000 de lei
O femeie pensionară, care a fost lucrător comercial, cu un stagiu realizat de 35 de ani, are puncte în plată 18 şi în formula nouă 24,25. În acest moment, această doamnă primește 1.125 de lei. Ca urmare a majorării de 13,8% de la 1 ianuarie 2024 va avea o creştere până la 1.281.

Datorită recalculării, doamna în cauză va avea o pensie în valoare de 1.965 de lei de la 1 septembrie 2024. Ceea ce înseamnă că va avea o creştere de 74%.

Ministrul Muncii, Simona Bucura a reafirmat că, în 2024, pensiile românilor vor creşte de două ori. Oficialul garantează că niciun român nu va avea o pensie mai mică prin noua lege a pensiilor. „În 2024, pensiile românilor vor creşte de două ori. Prima dată începând cu 1 ianuarie când pensiile românilor vor creşte cu 13,8 la sută. Fiecare dintre cei 4,8 milioane de români va beneficia de asta.

Valoarea punctului de pensie mergând de la 1.785 cât este astăzi, la 2.032 de lei. Este un efort important pe care România îl face, care e o formă de respect pentru fiecare român, este o formă de echitate pentru fiecare român. Aceasta va fi prima parte a procesului de aplicare a noii legi”, a declarat Simona Bucura-Oprescu.