Pensii mai mari pentru aceşti români! Vor primi cu 10% mai mulţi bani din 2025, şeful Casei de Pensii a făcut anunţul!

Pensionarii vor beneficia de o nouă majorare a veniturilor începând cu 1 ianuarie 2025, conform anunțului făcut de Casa de Pensii. Această majorare vine în continuarea creșterii deja planificate pentru 1 septembrie 2024 și va aduce cu sine încă 10% în plus față de nivelul existent.

15 apr. 2024, 13:17
Pensii mai mari pentru aceşti români! Vor primi cu 10% mai mulţi bani din 2025, şeful Casei de Pensii a făcut anunţul!
Pensii mai mari pentru aceşti români! Vor primi cu 10% mai mulţi bani din 2025, şeful Casei de Pensii a făcut anunţul!

Pensii mai mari pentru aceşti români! Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, a confirmat că majorările nu se vor opri în acest an și că, începând cu anul următor, pensiile vor fi ajustate în funcție de rata inflației. Acest lucru înseamnă că valoarea pensiilor va fi indexată pentru a ține pasul cu creșterea prețurilor. Mai mult, acesta a detaliat că principiul de indexare a pensiei minime va fi legat de inflație și va include și 50% din creșterea reală a salariului mediu brut. Aceasta înseamnă că pensia minimă va fi ajustată în mod similar cu valoarea punctului de pensie. Pe de altă parte, șeful CNPP a explicat și care va fi valoarea minimă cu care ar trebui să crească pensiile de la 1 ianuarie 2025.

Citeşte şi: Câți pensionari a avut România în luna martie. Statul plătește peste 10 miliarde de lei pe an

„Principiul de indexare a pensiei minime este legat de inflație. Numai în ianuarie vom mai face indexări cu rata inflației și 50% din creșterea reală a salariului mediu brut. Și pensia minimă se va indexa cu aceeași valoare cu cât se indexează și valoarea punctului de pensie”, a spus Daniel Baciu.

Citeşte şi: Viața la bloc, mai scumpă decât este necesar. Ce plătești, mai exact, la întreținere. Costurile nejustificate despre care mulți români nu știu

În ceea ce privește proiecțiile pentru creșterea pensiilor începând cu 1 ianuarie 2025, Daniel Baciu a anticipat o rată a inflației de 10,2%. Astfel, se preconizează o creștere de cel puțin 10,2% a valorii punctului de pensie începând din acea dată: „Noi am anticipat la 1 ianuarie 2025, numai rata inflației a fost de 10,2%, astfel încât ar trebui să crească valoarea punctului de pensie cu cel puțin 10,2 % începând cu 1 ianuarie”.

Aceste măsuri vin în contextul eforturilor de a asigura o viață mai bună pentru pensionari și de a compensa impactul inflației asupra puterii de cumpărare a pensiilor.