PENSII SPECIALE 2021. Raluca Turcan spune când se modifică pensiile magistraţilor. Va fi o nouă formulă de calcul!

Raluca Turcan a declarat, marţi seară, că pensiile speciale vor fi modificate. Ministrul Muncii spune că veniturile pensionarilor din Justiţie nu vor depăşii salariile din domeniu.

20 apr. 2021, 22:03
PENSII SPECIALE 2021. Raluca Turcan spune când se modifică pensiile magistraţilor. Va fi o nouă formulă de calcul!

PENSII SPECIALE 2021. De altfel guvernanta a declarat că pensiile se vor axa mai mult pe contributivitate. Acest lucru este menţionat şi în acordul încheiat marţi între USR PLUS şi PNL.

PENSII SPECIALE 2021. Raluca Turcan spune când se modifică pensiile magistraţilor. Va fi o nouă formulă de calcul!

„Sunt principii pe care le-am discutat la dezbatere, erau toţi şefii din Justiţie, la masă că ministrul. Este un domeniu foarte sensibildin perspectiva şanselor de a veni cu o variantă legală constituţională. Modificări legislative se pot întâmpla cât să aduci pensiile speciale cât mai aproape de partea de contributivitate. Însă în domeniul Justiţiei avem o jurisprudenţă deja adunată care aduce acest principiu pe care şi-l propune şi l-a asumat ministrul Justiţiei şi anume ca pensiile să fie cât mai aproape de salariu, dar solicitarea noastră este ca pensiile să nu depăşească salariul.

Este un principiu de bază. Pentru că orice forşare, aşa cum am mai văzut în Parlament, cum a fost şi impozitarea pensiilor speciale, s-a dovedit a fi neconstituţională. Pe mine, caministru al Muncii, nu mă interesează să simulez o modificare legislativă că ne jucăm cu pensiile speciale şi mimăm echitatea în sistemul de pensii. Noi chiar vrem să aducem cât mai aproape echitatea în sine. Acesta este un principiu bun, pe care îl putem susţine. În sistemul judiciar au existat mai multe anomalii. Au existat perioade în care contributivitatea a fost minimă. Am solicitat propuneri din partea sistemului. Vrem să nu ne plece oamenii din sistem. Finalitatea va fi următoarea. Avem sistemul public de pensii, vom veni cu o nouă formulă de recalculare a tuturor pensiilor. Vrem să reducem inechităţile şi pensiile cele mai mici să crească mai repede decât cele mari, iar în materie de pensii speciale să găsim variantele care să permită ca pensiile să devină apropiată contributivităţii.”, a spus Raluca Turcan.

Raluca Turcan, despre acuzaţiile lui Vlad Voiculescu: Ce spune ministrul Muncii

Ministrul liberal al Muncii, a declarat, marți, că „e momentul ca tot ce a fost conflict în ultimele zile să fie pus deoparte”, iar coaliția de guvernare să se concentreze pe rezolvarea problemelor. Turcan l-a acuzat apoi pe Vlad Voiculescu (USR-PLUS), fostul ministru al Sănătății, că din cauza declarațiilor contradictorii pe care acesta le-a tot lansat în spațiul public românii și-au pierdut încrederea în campania de vaccinare.

„Acest guvern practic a primit încrederea pentru a rezolva probleme ce trenează de ani de zile. Oamenii nu-s interesați de meciuri din coaliție, ci de rezultate. Obții rezultate dacă miniștrii își fac treaba, premierul lucrează bine cu ei și în Parlament e o majoritate solidă să susțină acest Guvern.

Exemplu de cât de mult rău a putut face ultimul scandal: toate informațiile contradictorii lansate în spațiul public de către fostul ministru al Sănătății au scăzut încrederea în oamenii politici, în Guvern și în campania de vaccinare. Campania a început foarte bine. Pentru faptul că actorii-cheie au fost absorbiți de alte elemente de detaliu, asta a făcut ca discuția să nu mai fie la fel de consistentă în privința vacinării. Trebuie resădită încrederea”, a declarat Raluca Turcan, pentru Digi24.

Citeşte şi: Pensii 2021. Valoare istorică a pensiilor private din România. S-a depăşit pragul de 80 de miliarde de lei


loading...
Partenerii noștri