PENSII SPECIALE. Dragnea: Primarii trebuie să beneficieze de toate avantajele parlamentarilor

Coordonatorul politic al Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a declarat joi, la Ramnicu Valcea, ca decizia privind majorarea indemnizatiilor lunare pentru cele mai inalte functii de demnitate publica ar putea fi o greseala daca nu se continua cu majorarea salariala a intregului personal din sistemul public. 

09 iul. 2015, 14:19
PENSII SPECIALE. Dragnea: Primarii trebuie să beneficieze de toate avantajele parlamentarilor

Mai mult, Liviu Dragnea a declarat ca alesii locali trebuie sa beneficieze de aceleasi avantaje pe care le au si parlamentarii.

„Am avut o intalnire foarte buna cu organizatia PSD Valcea, unde s-au discutat cu colegii primari probleme administrative legate in special de proiectele de dezvoltare, dar si alte chestiuni legislative.

De exemplu, despre pensiile primarilor, de fapt despre statutul lor daca sunt demnitari sau nu. Sunt anumite institutii care ii considera demnitari si pentru asta suporta foarte multe riscuri, dar atunci cand ar trebui sa beneficieze de anumite drepturi nu mai sunt considerati demnitari, ci sunt considerati functionari publici. In opinia mea, primarul trebuie sa beneficieze de toate avantajele unui ales asa cum beneficiaza si celelalte categorii de demnitari care sunt alesi, parlamentari”, a precizat Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

CITEŞTE ŞI PENSII SPECIALE pentru primari. Iohannis şi Băsescu, printre beneficiari – proiect

Mai mulţi deputaţi au iniţiat o propunere legislativă care prevede acordarea de pensii speciale pentru primari, viceprimari şi preşedinţii de Consilii Judeţene. Aceştia ar urma să primească indemnizaţii care se adaugă pensiei normale şi care pornesc de la 400 de lei pentru primarii de comune şi pot ajunge la peste 5.000 de lei pentru un şef de Consiliu Judeţean.