Pensiile care vor fi confiscate de stat. Cine sunt românii obligaţi să dea banii înapoi. Decizie fără precedent în România!

Românii care au încasat ilegal, ani de zile, pensii pe caz de boală vor fi obligaţi să dea banii înapoi. Aceste pensii fictive au cauzat prejudicii uriaşe statului.

04 mart. 2022, 15:55
Pensiile care vor fi confiscate de stat. Cine sunt românii obligaţi să dea banii înapoi. Decizie fără precedent în România!

Pensiile care vor fi confiscate de stat. Mai multe persoane care s-au pensionat pe caz de boală, deşi nu era cazul, sunt nevoite acum să dea banii înapoi. Decizia a fost luată de Tribunalul Bacău, însă nu este definitivă.

Pensiile care vor fi confiscate de stat. Cine trebuie să dea banii înapoi

Aproximativ 200.000 de lei vor fi confiscaţi de stat de la pensionarii închipuiţi pe caz de boală. Oamenii legii au descoperit o adevărată rețea infracțională, după ce un medic psihiatru a sunat la 112 pentru a anunța că o pacientă i-a prezentat o adeverință medicală ce părea falsă.

Citeşte şi Pensii 2022. Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunţă demersuri pentru renegocierea PNRR în vederea „îmbunătăţirii” legii pensiilor

Se pare că doi medici şi două asistente medicale din Bacău cereau oamenilor bani pentru a le falsifica documentele, astfel încât aceştia să primească pensie pe caz de boală. În schimbul actelor necesare pensionării, oamenii scoteau din buzunare 3.000 de lei. Pe lângă aceşti bani, anual, pensionarii închipuiţi pe caz de boală trebuiau să plătească încă 1.000 de lei.

”Având cunoştinţe şi legături cu diferite persoane, cadre medicale, au decis să pretindă şi să primească importante sume de bani de la diverse persoane identificate în localităţile lor de domiciliu sau în localităţile limitrofe (pe care le cunoşteau în diferite împrejurări, respectiv pe stradă, la cumpărături sau în unităţi spitaliceşti), oferindu-se să le ajute în vederea obţinerii, în mod facil şi prin încălcarea legii, a unor pensii de incapacitate de muncă şi/sau indemnizaţii de handicap”, spun procurorii, potrivit Adevărul.ro. 

O femeie din Bacău a plătit 600 de lei pe ani ca să primească pensie de handicap, pe motiv că suferă de Parkinson, deşi era perfect sănătoasă şi aptă de muncă.

”Nu avea niciun venit la acel moment şi nu a fost niciodată consultată de niciun medic, nu suferă de afecţiunile consemnate în certificatele de încadrare în grad de handicap, este sănătoasă, are putere de muncă şi, a aflat în cursul urmăririi penale ce diagnostic i s-a stabilit în urma încadrării în grad de handicap, respectiv că ar suferi de Parkinson şi diabet”, este constatarea procurorului de caz.

Potrivit judecătorilor de la Tribunalul Bacău, medicii care i-au pensionat ilegal pe aceşti români au primit pedepse cu suspendare.

”Rezultatul faptei nu s-ar fi produs astfel încât se poate concluziona că aceştia au avut un rol esenţial. Nu în ultimul rând se va avea în vedere că aceşti inculpaţi sunt persoane care au o pregătire superioară şi aveau capacitatea de a anticipa consecinţele faptelor lor şi, privind din prisma calificării lor, aceştia trebuiau să fie repere de moralitate şi deontologie profesională pentru societate, prin conduita acestora s-a creat o imagine negativă corpului profesional din care aceştia fac parte”, este concluzia magistraţilor de la Tribunalul Bacău.

Citeşte şi Un bărbat a încasat ilegal pensiile părinţilor săi morţi de peste 30 de ani. A fost descoperit când tatăl lui „a împlinit 100 de ani”