Pensiile mai mari de Paşte. Prime de sărbători. Anunţ de la Ministerul Muncii

Publicat: Duminică, 07 Aprilie 2019 11:24 // Actualizat: Duminică, 07 Aprilie 2019 11:24 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Muncii a spus că pensionarii cu grupele de muncă I și II, vor primi pensii mărite chiar înainte de Paște.

Foto: virale.ro

În perioada următoare se va modifica valoarea puctului de pensie, de la 1 septembrie 2019, acesta se va majora la 1260 lei.

Salariații primesc prime de sărbători

Zona salariaților au primit o mărire de salariu de 25%, se vor acorda vouchere de vacanță de 1450 de lei, iar unii vor beneficia de indemnizația de hrană.

Citeşte şi Plata pensiilor majorate de Paşte nu se face pentru toată lumea. Anunţ oficial al ministrului Muncii

Contributorii la Pilonul II de pensii pot cere de acum ca statul să nu mai facă viramentele lunare către pensia administrată privat, urmând ca toată contribuţia să meargă doar la Pilonul I (pensia de stat).

Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat în Monitorul Oficial o normă în acest sens. Contributorii îşi pot muta contribuţia după minimum 5 ani de cotizare la Pilonul II, iar banii strânşi acolo rămân în administrarea fondului privat de pensii până la pensionarea contributorului.

Contributorii cu o vechime de minimum 5 ani la Pilonul II de pensii pot cere încetarea contribuţiei la fondul privat care le administrează banii şi virarea contribuţiei de 3,75% la Pilonul I (pensia de stat), potrivit unei norme publicate marţi de Autoritatea de Supraveghere Financiară în Monitorul Oficial.

Mutarea contribuţiei se face începând cu luna în care contributorul a depus cererea.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Ministerul Muncii paste 2019 pensii marite paste pensii recalculate
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
07 apr 15:08
Răspunde | Votează email 0 email
Anne
Despre recalcularea pensiilor cu "alte venituri" nu vorbiti nimic! Noi unde traim, nu tot in Romania? Doamna ministru Vasilescu a facut ceva vorbire, dumneavoastra teceti continuu si doriti sa ne bucuram si noi, cei ignorati de pensiile celor din grupe de munca? Si noi am muncit si contribuit mai mult decat venitul salarial, prin efectuarea de ore suplimentare dupa orele de program, in zilele de sambata si chiar si duminica. Arhivele spun ca nu au aceste evidente, desi este imposibil! Nu cumva este cu rea intentie atitudinea lor ca sa respecte vreo indicatie? Am trimis mai multe mesaje. N-am primit nici un raspuns. Va multumesc pentru atentia de a-l lectura pe acesta. Anne
1
EUR
4.8079
RON
26 Feb
noapte 3 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H